Hlavní navigace

Apple prý chystá lidový iPhone pro masy

23. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asijští dodavatelé potvrdili, že cupertinská společnost plánuje uvést levnější verzi iPhonu 4/5 s pouhými 8 GB paměti. Se zprávou přišla agentura Reuters od dvou utajených zdrojů. Ty pocházejí z jakési korejské polovodičové továrny. Dosud si Apple nechal vyrábět paměti u jihokorejského Samsungu a japonské Toshiby. Tak že by „bonzoval“ Samsung?

iPhone 4 je v současnosti prodáván v 16GB a 32GB variantě. Nová 8GB by mohla přijít už za pár týdnů. Laciný iPhone má logiku z obchodního hlediska. Apple se potřebuje výrazněji prosadit na rozvíjejích se trzích v Číně, Indii, Brazílii apod., kde na dospělé a drahé iPhony nedosáhne většina populace. To pak jen v médiích slyšíme, jak si kvůli nim nechají kolena vrtat, ledviny odebírat nebo panenství ukončovat.

U lidového iPhonu by Apple mohl slevit na několika místech, v podstatě by se jednalo o základní iPod touch s telefonním modulem. Měl by menší paměť, TN displej a možná horší fotoaparát. Na GPS asi Apple nesáhne.

Spolu s tím se zřejmě objeví plnohodnotný iPhone 5 s dvoujádrovým procesorem, lepším foťákem, anténou a možná větším displejem. Apple prý připravuje 45 milionu telefonů, které vyrobí v továrnách Foxconnu a Pegatronu.

Zdroj: Reuters

Byl pro vás článek přínosný?