Hlavní navigace

Co přinesou iPhony, iPady, Macy a Apple Watch v roce 2019?

18. 2. 2019

Sdílet


Analytik Ming-Chi Kuo, který se ve svých předpovědích obvykle nemýlí, prozradil magazínu 9to5mac, jaké novinky letos Apple připravuje. V Cupertinu opět hrábnou do téměř celé produktové nabídky.

Vylepšené iPhony

Apple letos uvede tři iPhony ve stejných velikostech jako loňské modely XR, XS a XS Max. Nástupce iPhonu XR nadále bude využívat LCD místo OLEDu a všechny telefony si ponechají Lightning, i když se dříve spekulovalo o přechodu na konektor USB-C.

Co se tedy změní? Firma údajně zvětší akumulátory, přinese trojité foťáky, vylepší Face ID a po vzoru Huawei nabídne obousměrné bezdrátové nabíjení (tj. iPhonem zřejmě půjde dobíjet sluchátka či hodinky). Dále přibyde podpora UWB pásma pro indoor navigaci a skleněná těla telefonů budou matná, nikoliv lesklá.

Po čtyřech letech přijde nový iPod Touch s upgradem čipsetu. Hodinky Apple Watch se budou opět prodávat i s keramickým tělem a Apple rozšíří podporu EKG do dalších zemí (měření funguje jen v USA). Ještě v první polovině roku pak dorazí bezdrátová nabíječka AirPower a druhá generace sluchátek AirPods.

Větší displeje počítačů

Apple také uvede dva iPady Pro s novými procesory. Po letech přijde nový iPad Mini, taktéž s upgradem čipsetu. Klasický iPad má zase nabídnout větší displej a nový design. Místo 9,7" úhlopříčky máme čekat 10,2". Pravděpodobně tedy zůstane stejné tělo, ale zmenší se rámečky.

Skončí také dlouhé čekání na Mac Pro. Apple slibuje vyšší výkon a možnost upgradu komponent. Dorazí MacBooky Pro s 16- až 16,5palcovým displejem. Apple prý také uvede 31,6" monitor s rozlišením 6K a podsvícením miniLED.

Proč těmto spekulacím věřit? Ming-Chi Kuo má dobré zdroje u dodavatelů Applu a v minulosti se v odhadech málokdy spletl. Loni potvrdil, že Apple nepracuje na druhé generace iPhonu SE. Potvrdil nové MacBooky Air i Macy Mini, podporu dualSIM u iPhonů a trefil se i v predikcích iPhonů a iPadů.

Byl pro vás článek přínosný?