Hlavní navigace

Apple spadl do aféry „bendgate“. iPhone 6 Plus se v kapse některým ohnul [video]

24. 9. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední tři nové číselné řady iPhonu sužovala nějaká aféra. iPhone 4 (antennagate) měl nevhodně rozmístěné antény a špatné uchopení telefonu způsobilo výpadky signálu nebo jeho utlumení. iPhone 5 (mapsgate) zase přišel s novými mapami od Applu místo Googlu, které z počátku byly velmi mizerné a nedodělané. Vznikly na ně desítky, možná stovky vtipů.

Ohnutý iPhone 6 Plus
Ohnutý iPhone 6 Plus (foto: hanzoh/Macrumors)

A teď je tady aféra bendgate. iPhone 6 Plus se některým uživatelům ohnul v kapse. Několik případů zachytilo fórum Macrumors. Jeden z uživatelů říká, že s telefonem v (přední) kapse seděl asi 18 hodin. Pak jej položil na stůl a všiml si, že telefon změnil tvar. Podobný problém zastihl pár dalších.

Ohýbání ověřil i Unbox Therapy. Jak můžete vidět na videu, při větším tlaku se telefon výrazně ohnul. Jistě tomu pomáhá tenké tělo (7,1 mm) z hliníku, který nepruží jako plast. Pokud jej strčíte do kapsy těsných kalhot, tak se velký telefon nemá jak přizpůsobit.

Jistě to není problém pouze Applu, ale stát by se to mohlo každému hliníkovému pádlu i od jiných výrobců. O Phone 6 je ale velký zájem a potíže cupertinského výrobce se vždy snadněji zveličují. Na podobné kauzy ale Apple reagoval.

 

U iPhonu 4 Steve Jobs ukázal, jak jej správně držet, a firma také poskytla bumper zdarma. U nových map se Tim Cook omluvil a poradil, které použít místo nich. Problém ohýbání by vyřešil jen silnější kovový kryt nebo změna v konstrukci. S tím už v zajetých linkách asi nic neudělají. Tim Cook tak možná pouze ukáže, jak správně sedět. :)

PS: V Unbox Therapy ohýbali i konkurenční Galaxy Note 3. Ten pružil. Ohnul se, ale pak se zase narovnal.

Byl pro vás článek přínosný?