Hlavní navigace

PC hry na Applu nepůjdou. Apple zablokoval Steam Link pro iOS

28. 5. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

S naději vyhlížený Steam Link, který by umožnil hrát PC tituly na iPhonech, iPadech a Apple TV, nakonec nevyjde. Aplikace už byla připravená, ale narazila na cupertinskou zeď – Apple ji neschválil.

Valve, které za Steamem stojí, uvedlo, že jde o obchodní konflikt s vývojářskými podmínkami Applu. Firma se proti zamítnutí odvolala s tím, že Steam Link funguje na stejném principu jako aplikace pro vzdálenou plochu, Apple však nevyhověl. Mnohahodinová práce Valve přišla vniveč.

https://twitter.com/SteamDB/status/999787051838042112

Podle Reuters Apple aplikaci zamítl kvůli in-app platbám. Sám si totiž za nákup aplikací, her a jejich doplňků počítá 30% provizi. Nákupy vedené skrz Steam Link by se ale ve skutečnosti platily na počítači pomocí karty, PayPalu či jiných metod a Apple by z toho nic neměl.

Steam Link slouží k lokálnímu streamování her podobně jako Nvidia Gamestream nebo PS4 Remote Play. Musíte mít doma herní počítač, na kterém hra fakticky běží, ale televizor či mobil použijete jako „dálkový ovladač“. Obě zařízení musí být spojená 5GHz Wi-Fi nebo Ethernetem, protože přenos je datově náročný.

Valve službu nabízí již od roku 2015 díky krabičce Steam Link, kterou připojíte k televizoru. Steam Link je také dostupný ve Smart TV od Samsungu. Od minulého týdne je pak také dostupný na Androidu (Play Store).

Byl pro vás článek přínosný?