Hlavní navigace

Apple už prodá víc MacBooků než Asus notebooků

30. 4. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Apple v prodejích notebooků překonal Asus a dostal se na čtvrté místo za HP, Lenovo a Dell. Prodeje MacBooků rostou a brzy by měly dosáhnout mety 10% podílu na trhu. Jedničkou je HP se zhruba čtvrtinovým podílem.

Tradiční statistiky většinou započítávají notebooky a počítače dohromady, TrendForce tentokrát poskytl statistiku zvlášť pro laptopy. V počítačích celkově je pořadí obdobné, jen před Asusem je i navíc ještě i Acer. Asus v počítačích celkově klesl zhruba o 10 %, čistě u notebooků jen o procento, ale oboje ho stálo čtvrté místo.

trendforce

Nemusí to být ale pro firmu zase tak špatné, Asus totiž hlavně redukoval levné modely počítačů s nízkou marží. Apple ale levné modely MacBooků nenabízí vůbec. Celkový počet notebooků (shipments) za minulý rok dosáhl 164,7 milionů, což je nárůst asi o dvě procenta. To se dá považovat za slušný úspěch vzhledem k tomu, že trh s počítači spíše klesá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.