Hlavní navigace

Apple zřejmě konečně aktualizuje i Mac Mini. Poslední verze je už dva roky stará

30. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Magazín 9to5mac si jako první všiml aktualizované stránky podpory týkající se Boot Campu (nástroj umožňující nainstalovat Windows na Macy), kde se objevila zmínka o Macu Mini (Mid 2014). Stránka už je opět upravená, ale původní verzi stále uchovává cache Googlu. Název počítače napovídá, že Apple chystá refresh nejdostupnějšího Macu v nabídce.

Apple zřejmě konečně aktualizuje Mac Mini
Apple zřejmě konečně aktualizuje Mac Mini

Poslední verze pochází z podzimu 2012, takže je už dost zastaralá. Je to jediný Mac bez procesoru Intel Haswell, rychlého SSD úložiště nebo dvoupásmové Wi-Fi s podporou standardu 802.11ac. Na rozdíl od ostatních stolních Maců sice obsahuje FireWire 800, ale zato má pouze jediný Thunderbolt. Zkrátka historie.

 

Na dnešní poměry už je také zbytečně velký. Rozměry 197 × 197 × 36 mm nikoho neuchvátí. Mnohem menší, přitom se stejným či lepším výkonem jsou například počítače NUC od Intelu. Model D54250WYK s dvoujádrovým procesorem Core i5-4250U měří 117 × 112 × 34,5 mm. Některé variace na NUC od ostatních výrobců jsou i menší, případně pasivně chlazené. Jako třeba nové miniPC od Zotacu.

Udržovat stávající Macy Mini je nesmysl. Apple musí tuto řadu buď pořádně aktualizovat, nebo rovnou zrušit. Zmínka u Boot Campu znamená, že v Cupertinu počítají s první variantou. Dodatek Mid 2014 napovídá, že se počítače dočkáme během prázdnin.

Byl pro vás článek přínosný?