Hlavní navigace

APRÍL je tady a internet je ho plný. Pobavte se také

1. 4. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Google Wave

Pokud jste se ještě nenaučili pracovat s Google Wave, nevěšte hlavu. Google Wave je totiž velmi intuitivní a po příchodu zprávy sám pošle zaměstnance, který vám ukáže, kde novou zprávu v inboxu najdete. Více najdete zde.

YouTube

Video ve vysokém rozlišení? Kdeže, to už dnes nikoho nezajímá. V současnosti nastupuje zcela nový trend – textové video. A tak dnes kromě nového vzhledu YouTube představil právě textové video – naprostou revoluci v možnostech úspory dat přenášených na internetu. Vyzkoušejte si jej sami, stačí jen vybrat správnou položku v přepínači kvality. Více najdete zde.

Google je jaderný

Americký technologický server Techcrunch informoval o tom, že Google začal pracovat na vývoji vlastní jaderné technologie. Někteří odborníci tvrdí, že je to proto, aby Google zvládat efektivněji hospodařit s elektrickou energií, interní informace Googlu však říkají něco úplně jiného. Je to pomsta Číně… Více najdete zde.

Google Vyhledávání

Aprílový žertík si připravila i hlavní stránka vyhledávání Google. Při hledání na anglické verzi vyhledávače se posunete v čase. Místo v sekundách totiž budete vyhledávat v jednotkách, kterých se dočkáme až nám současný počet jednotek pro měření času již nebude dostačovat. Zjistíte tak, že jedno hledání slova video trvalo 8,21 warpu, 0,06 nanocenturiů, 44,80 jiffiů, 0,18 microfortnightů a podobně.

Google Books

Velmi pěknou novinku si na dnešní den připravila i anglická verze aplikace Google Knihy. Při prohlížení si můžete text a obrázky libovolné knihy přepnout do trojrozměrného zobrazení. Pak už stačí jen nasadit trojrozměrné brýle a můžete se začíst…

Google Docs

Ani Dokumenty Google dnes nemohly zůstat uživateli cokoliv dlužné. Někde s tzv. cloud computingem teprve začínají, v Googlu už jej ale pozvedli na úplně jinou úroveň. Kromě libovolných souborů tak nyní můžete na Google uploadovat cokoliv, co potřebujete mít stále po ruce – klíče, dálkový ovladač, doklady, nebo naopak to, čeho se potřebujete zbavit – například sousedova psa:) Více najdete zde.

Wikipedia

Do aprílových inovací se zapojila i největší internetová encyklopedie, a tak si dnes například na hlavní stránce její anglické verze můžete přečíst článek o prodejích manželek. Mimo jiné se dozvíte, že po exportu tohoto „zvyku“ do amerických kolonií se jednomu muži podařilo prodat svoji manželku za dva dolary a šest džbánů alkoholu. Více najdete zde.

Google UK  

S nerevolučnější novinkou ale nakonec přišel britský Google. Ten totiž představil unikátní aplikaci pro operační systém Android, která dokáže analyzovat zvířecí řeč a následně ji překládat do lidského jazyka. Nevěříte? Následující video vás přesvědčí o opaku. Zde najdete odkaz na aplikaci v Android Marketu.

Google Japan

Svůj nový vynález dnes představil japonský Google. Vzhledem ke složitosti japonské abecedy není pro některé uživatele jednoduché naučit se na počítači používat japonštinu. Proto Google vymyslel nový typ klávesnice, na němž se vkládat všechna japonské znaky během chvíle naučí kdokoliv.

Kodak

Revoluční. Tak by se dal označit nový vynález společnosti Kodak, který se jmenuje aromafotografie. Díky této technologie totiž můžete cítit vůni fotografie, na kterou právě koukáte. Vůně exotických květin už pro vás nikdy nebudou něčím nepoznaným. Více najdete zde.

TripAdvisor

Jeden z nejpopulárnějších cestovatelských serverů na světě shodou náhod právě dnes představil svého prvního vesmírného recenzenta. Již brzy tedy budete vědět, na které planetě dělají nejlepší mojito nebo která mlhovina nabídne nejkrásnější západy slunce. Více najdete zde.

CollegeHumor

Studenou sprchu dnes po ránu svým uživatelům přichystal známý recesistický server CollegeHumor. Na stránkách totiž uživatele vítá upozornění, že majitelé domény jsou v současnosti vyšetřování americkou vládou a vzhledem k tomu, že i vy jste na americký server vstoupili, bude si americká administrativa ověřovat i vás u poskytovatele vašeho internetového připojení. Brrr… Více najdete zde.

Narazili jste na další aprílové žertíky? Podělte se o ně s námi v diskusi pod článkem. 

Zdroj: TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?