Hlavní navigace

Archiv Prima Play je nyní dostupný také na platformě Windows 8

7. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Kolega Lukáš Václavík vás pravidelně zásobuje informacemi nejen o domácích streamovacích službách pro přehrávání filmů a seriálů. Takže asi dávno víte, že Prima na svém portále bezplatně promítá spoustu pořadů, včetně vlastní produkce. Kompenzuje to reklamou, které se objevuje také během přehrávání, podobně jako při televizním přenosu. Od poloviny minulého roku lze archiv přehrávat na iPadu. Teď přichází aplikace pro Windows 8.

Tip: Prima Play má konečně nový design. Chystá se i další typ předplatného

Díky ní můžete pohodlně přehrávat obsah z Prima Play. Televize slibuje mj. zajímavé zahraniční tituly, dokumenty a aktuální domácí publicistiku. Design je jednoduchý, ale funkční. Pořady podle požadavků lze filtrovat podle žánru nebo domovského kanálu. Aplikace zprostředkovává i proud novinek, ty se ale otevírají normálně v prohlížeči. Škoda, že autoři nezapracovali aspoň integrované okně s prohlížečem.

Bohužel kvalita přehrávaného videa není nijak zázračná a přehrávač vám dovolí maximálně video pozastavit, eventuálně upravit hlasitost nebo se posouvat po časové ose. Některá videa se nám ani nepřehrála. (Jmenovitě poslední epizody pořadu Ano, šéfe.) Malou zajímavostí je, že aplikace využívá platformy Windows Azure k tomu, aby se aktualizovala aktivní dlaždice. Ovšem, že bez aktivní dlaždice by to měla Prima Play o dost těžší. Hledejte ji ve Windows Store.

Byl pro vás článek přínosný?