Hlavní navigace

Arctic Freezer 13: nový věžák za hubičku

25. 10. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Renomovaný švýcarský výrobce chlazení snad všeho druhu se dnes vytasil s novým produktem do svého vcelku rozsáhlého portfolia procesorových chladičů. Nečekejte od novinky dechberoucí výkon (ten snad Arctic Cooling nikdy ani doopravdy nenabídl) za vysokou cenu, výrobek zdobí rozumná cena a snad i kultivované provozní vlastnosti.

Typově se jedná o věžovitou konstrukci, kdy je vzduch protlačován skrze žebrování a ihned odváděn ven ze skříně zadním větrákem. Rozměry celku jsou 123 × 96 × 130 mm, váha je poté velice slušných 695 g. Teplo z procesoru se odvádí do 45 hliníkových žeber pomocí čtveřice heatpipe trubiček. Použitý 92mm ventilátor (rozmezí rychlostí 600-2000 ot./min.) ve mně vzbuzuje spíše rozpaky co se týče zvukového projevu, třeba zde ale výrobce pořádně zapracoval a nebude to tak hrozné.

Základna Freezeru 13 má od výroby nanesenou tenkou vrstvu teplovodivé pasty MX-2, nemusíte tedy zbytečně dokupovat jinou. Záruka na novinku by měla být šestiletá, v našich luzích a hájích se dá již dnes předobjednat za přibližně 550 Kč.

Zdroj: TC Magazine

Byl pro vás článek přínosný?