Hlavní navigace

Arctic S1 Plus Turbo Module: spása pro pasivně chlazené VGA

10. 11. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Máte grafickou kartu vybavenou pasivním chladičem Accelero S1, ale teploty sahají do neúnosných výšin? Pokud ano, tak právě pro vás společnost Arctic připravila řešení. Onen spásný produkt nese označení S1 Plus Turbo Module a jak již název napovídá, je přednostně určen pro chladiče Accelero S1 Plus.

Na to, že se připravuje nová verze přídavného modulu, jsme vás upozornili, už když se o nástupci populárních pasivních chladičů objevily první zprávy.

A cože si to vlastně koupíte?

V podstatě se jedná o 12cm větráček Arctic F12, který je spárován s teplovodivou pastou MX-4 a šesti protahovacími gumovými kolíčky. V příslušenství je i nezvyklá redukce, která se připojuje na 4pinový diskový napájecí konektor a jsou z ní vyvedené dva konektory, na něž se dá ventilátor zapojit. Kromě klasického napájení z 12V větve slouží i k dávno zapomenuté primitivní metodě regualce otáček snížením napájecího napětí na 7 V, které dostanete propojením 5V a 12V větve. Při připojení na 7V větev se lopatky ventilátoru otáčí rychlostí 620 ot./min., zatímco při zapojení na 12V větev dojde ke zvýšení otáček na rovných 1000 ot./min.

Tento „záchranný“ modul bude k dostání za €8.97, což v přepočtu činí zhruba dvě stě třicet korun. Výrobce na něj poskytuje šestiletou záruční lhůtu.

Zdroj: TechConnect, Arctic

Byl pro vás článek přínosný?