Hlavní navigace

Aspire One s 11,6" displejem

5. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Acer rozšiřuje řadu Aspire One o zcela nový rozměr displeje 11,6".

Kromě úplné připojitelnosti je pro novou řadu charakteristický nezaměnitelný design. Počítač je nabízen v lesklém provedení ve čtyřech barevných odstínech - bílé, tmavomodré, červené a černé, které zvýrazňují prvky designu. Tenký a aerodynamický vzhled nových netbooků Acer vyvolává představu rychlosti a mobility, zdůrazňuje schopnost překonávat hranice prostoru i času a neomezenou připojitelnost na jakémkoli místě.

Aspire One 11,6" je vybaven procesorem Intel Atom a čipsetem Mobile Intel US15W Express. Přes své malé rozměry se může pochlubit 160GB pevným diskem a čtečkou paměťových karet typu "vše v jednom".

Tloušťka snížená na jeden palec (pouze 2,5 cm) zaručuje snadné přenášení. WiFi 802.11b/g a technologie Acer Signal Up zajišťují snadný přístup k dostupným bezdrátovým sítím, přičemž připojitelnost Bluetooth a 3G nabízejí ještě větší nezávislost - připojení 360¬∞, úplné ovládání online komunikace bez časových a prostorových omezení.

Tímto způsobem jsou odstraněny veškerá omezení online spojení mezi lidmi - snad jen s výjimkou představivosti. Společnost Acer vyvinula Aspire One 11,6" ke zcela jasnému účelu: pozorování každodenního života a běžných činností uživatelů jí umožnilo spojit veškeré nároky do zařízení, které nabízí jedinečné možnosti.

Elegantní detaily, jako např. závěsy displeje a aerodynamické tvary z kovu spolu decentním barevným řešením vnitřních ploch a spínačem v barvě, která kontrastuje s texturou povrchu, rozhodně přitáhnou pozornost.

U provedení 11,6" byl kladen důraz na ty nejmenší detaily: klávesnice s měkkým povrchem, který zvyšuje pohodlí při psaní a zprostředkuje příjemný pocit při chatování s přáteli. Zvuk a displej WXGA podsvětlený LED diodami jsou srovnatelné s nejlepšími stanicemi pro multimediální zábavu. Neobyčejně malá tloušťka snížená na 2,5 cm, hmotnost necelý 1 kg a výdrž 8 hodin dosažená šestičlánkovou baterií 5 200 mAh zaručují, že Aspire One můžete snadno nosit s sebou.

Rámeček displeje se zabudovaným digitálním mikrofonem a webovou kamerou Acer CrystalEye představuje malé okno do světa, které umožňuje udržovat kontakt v reálném čase prostřednictvím videostreamingu, videochatovat a pořádat videokonference.

Porty VGA a LAN byly umístěny do zadní části, aby bylo možné zmenšit tloušťku netbooků, zlepšit přenosnost a zajistit pohodlné vedení kabelů. Z důvodů snadnější identifikace jsou porty označeny ikonami a jsou rovněž lépe viditelné, i když je víko počítače zavřeno. A ještě jeden praktický detail: Vícedotykové ukazovací zařízení umožňuje přetáčet stránky tak, jako byste četli noviny, anebo jediným pohybem zvětšit obraz.

Zdroj: tisková zpráva

Byl pro vás článek přínosný?