Hlavní navigace

Asus B23E má Core i7 v 12,5″ těle

18. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na americkém Amazonu se objevila možnost předobjednat nový notebook od Asusu z pracovní řady B. Novinka má tělo až na rozměry téměř identické s již recenzovaným a velmi povedeným modelem U36SD; díky menší úhlopříčce displeje se navíc podařilo srazit hmotnost na 1,55 kg. Není to tedy sice Ultrabook, ale zdá se, že to bude docela povedený byznysový model.

B23E bude mít úhlopříčku 12,5 palce a rozlišení 1366 × 768, což sice na byznysovém počítači není žádné terno, ale vzhledem k rozměrům a ceně se to ještě dá snést. Nabízen je v černé barvě a s chicletovou klávesnicí, kterou jsme velmi chválili na již zmíněném Asusu U36SD. Oproti tomu se navíc zřejmě novinka dočkala lepšího touchpadu - dříve jsme si stěžovali na jedno dlouhé, spojené a lesklé tlačítko, které nebylo příliš pohodlné a vypadalo dost ošklivě; tady už jsou dvě oddělená tlačítka, barevně ladící se zbytkem. O tom, jak se s nimi pracuje, samozřejmě můžeme jen spekulovat, ale od pohledu to vypadá výrazně lépe. Jediným nešvarem, který z dřívějšího modelu zůstal, je tak zřejmě opět lesklý rámeček displeje - snad Asus do příště vychytá i tohle.

Docela velkým tahákem novinky je slušná nabídka procesorů. Na zmíněném Amazonu je nabízen dokonce i model s Core i7-2620M (dvoujádro na 2,7 GHz), český web Asusu alespoň prozatím zmiňuje pouze Core i3-2330M, ale je pravděpodobné, že v prodeji bude více konfigurací a Core i3 je prostě jen nejnižší z nich. Oba procesory patří ještě do současné generace Sandy Bridge - na nové Ivy Bridge je stále poněkud brzy.

Kromě toho tady máme čipset QM67 Express, integrovanou grafiku Intel HD 3000, 4 GB paměti DDR3 (maximálně 8 GB ve dvou slotech), klasické pevné disky s různými kapacitami (víme minimálně o 320 a 500GB variantách, pravděpodobně budou dostupná i větší úložiště) a klasická další výbava - čtečka paměťových karet 5 v 1, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n, nějaká ta ochrana proti krádeži (Kensington Lock, LoJack) a výběr z akumulátorů o kapacitách od 48 Wh (3 články) až po 80 Wh (8 článků a pravděpodobně bude jako u U36SD vyčuhovat ven z těla přístroje).

Konektorová výbava je vzhledem k rozměrům těla silně nadprůměrná a na nic důležitého výrobce nezapomněl. Dva video výstupy (VGA a HDMI), dva audio jacky (sluchátka + mikrofon), Ethernet (LAN), zmíněná čtečka karet... nechybí dokonce ani slot ExpressCard pro rozšiřující karty. Na fotkách je také vidět čtečka otisků prstů. Počet portů USB nám není úplně jasný, fotek je málo a web se zmiňuje o 1× USB 2.0, 1× USB 3.0 a 1× eSATA kombinovaném s USB 2.0; není nám ale úplně jasné, jestli je eSATA kombinovaný s prvním USB (= dohromady dva konektory USB), nebo jestli je to kombo zvlášť (= tři USB). Ať už je to jak chce, B23E se určitě neztratí.

Zdroj: Asus.czTechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?