Hlavní navigace

Asus G73JH-X1: herní bestie s Core i7

12. 2. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tchaj-wanský výrobce notebooků, monitorů, grafických karet a spousty dalších věcí je u nás dobře znám svou produkcí herních notebooků: jeho nejnovější kousek, Asus G73JH-X1, mu rozhodně ostudu neudělá, technické parametry má možná nejlepší ve své třídě.

Srdcem zařízení je výkonný čtyřjádrový procesor Intel Core i7-720QM (1,6 GHz), se zapnutým HyperThreadingem dostanete 8 logických jader. Na množství operační paměti se nešetřilo, velkorysých 8 GB již dává prostor pro mocné multi-taskingové orgie. Grafická karta je poté velice výkonný (na poměru notebooků) Mobility Radeon HD 5870, který má ale oproti svému desktopovému bratříčkovi "pouze" 800 stream procesorů (tj. o polovinu méně). Množství VRAM zůstalo zachováno, karta na sobě nese 1 GB.

K pořádnému hraní patří i pořádný displej, výrobce vsadil na 17,3" panel s Full HD rozlišením a LED podsvícením. Slušné kvantum her pojme půlterabajtový pevný disk. Samozřejmě nechybí DVD mechanika, Bluetooth, WiFi, čtečka karet, 2Mpx webkamera, integrované reproduktory a HDMI výstup.

Alespoň průměrnou (vzhledem k výkonným komponentům) výdrž na baterie se pokusí zajistit osmičlánkový akumulátor, dodávaným operačním systémem je Windows 7 Professional ve své 64b variantě. Prahnete-li po opravdu velmi výkonném notebooku, Asus G73JH-X1 je k mání za $1549,99 (v přepočtu skoro 30 000 Kč).

Zdroj: iTech News

Byl pro vás článek přínosný?