Hlavní navigace

Asus má nový herní supertelefon ROG Phone 3 se 144Hz displejem

22. 7. 2020

Sdílet

Zdroj: Asus
Asus dnes představil třetí generaci svého herního supertelefonu ROG Phone 3. Ten přináší obrovský výkon a displej jako u herních monitorů. Škoda z něj jen telefonovat. Asus ukázal i o třetinu levnější model Strix Edition.

Asus pro svůj nový herní telefon použil nejvýkonější mobilní procesor současnosti Qualcomm Snapdragon 865+, který již obsahuje čip 5G. Jádra Kryo 585 běží na 3,1 GHz, jako grafika je zde Adreno 650. Asus se chlubí, že ani v zátěži nebude procesor „throttlovat“.

K tomu dostanete 12 nebo 16 GB operační paměti a až 512GB úložiště rychlého typu UFS 3.1. Vylepšené chlazení má několikrát větší plochu. Design zůstává podobný svým předchůdcům a nechybí ani svítící logo na zádech. Nabíjecí USB-C najdete tradičně dole, ale druhý stejný konektor i na boku.

Displej jako u herních monitorů

Displej je minimálně parametrově dechberoucí. Velikost 6,59" dnes není žádné pádlo a na hry je naopak větší velikost užitečná. Jde o typ AMOLED, který má obnovovací frekvenci 144 Hz a udávanou odezvu 1 ms. Zaznamenání doteku prstu ale funguje s ještě vyšší, 240Hz frekvencí, což je pro hry ovládané přes displej vcelku důležité. Parádní by měla být i 10b barevnost. Asus uvádí přesnost barev dE pod 1.

Přestože jde především o herní telefon, vylepšený je i foťák. Na zádech najdete rovnou tři čočky, jen vedle ultraširokého zde není teleobjektiv, ale senzor hloubky ostrosti. Akumulátor má kapacitu 6000 mAh. V příslušenství dostanete i nacvakávací chlazení s ventilátorem, jež slouží současně jako stojánek a poskytne i sluchátkový jack (přímo na těle telefonu totiž není). Asus tvrdí, že dokáže snížit teplotu telefonu až o 4 °C.

Twinview 3
Twinview 3
Kunai 3 Gamepad
Kunai 3 Gamepad

Telefon bude v prodeji za cenu 31 990 Kč, ve variantě s menší kapacitou paměti pak za 28 990 Kč. Levnější model Strix Edition se Snapdragonem 865 (bez Plus a tedy na nižší frekvenci) a menší porcí paměti (8/256 GB) pak za 22 990 Kč. Velký Gamepad Kunai stojí 3599 Kč a stanice Twinview 3, jež poskytne sekundární displej, pak 6999 Kč.

zdroj: TZ Asus

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.