Hlavní navigace

Asus N56VM: dokonalý dunící zvuk a skvělý obraz (recenze)

7. 11. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Design, zpracování a specifikace

Loni jsme recenzovali Asus N55SF, tehdy jsem ho chválil za nejlepší zvuk, jaký jsem u notebooku kdy slyšel. Teď jsem měl na recenzi model N56VM z nové řady. Novinka má jiný design a také jiný hardware uvnitř. Trochu mě zklamalo, že starší model byl kupodivu silnější na hry než ten novější, jinak jsem ale měl snad všechny důvody ke spokojenosti.

Asus N56VM je multimediální 15,6" notebook s nádherným displejem s rozlišením Full HD a hlavně s reproduktory značky Bang & Olufsen s malým externím subwooferem, které umí produnět krásně celou místnost. K tomu je notebook hezky stylizovaný, má podsvícenou klávesnici a pár dalších vychytávek.

Asus N56VM
Asus N56VM

Design

Design se od minulé řady podstatně změnil. Pokud hledíte na funkčnost, je to jasné – pianově černě lesklý povrch víka N55SF byl magnet na otisky prstů, broušený hliník na víku Asusu N56VM na sebe sice také nějaké šmouhy nachytá, ale tak hrozné to není.

Co se vzhledu týče, na vnitřní straně působí nově moc pěkně černá klávesnice s podsvícením na stříbrném plechu. Touchpad je kruhově potexturován a určitě si všimnete i pěkných mřížek pro reproduktory, které jsou vyvedeny jako kruhy děrování na obou horních rozích základny. Rámeček displeje je matný, základna je matná, displej je matný – za to všechno má u mě notebook plus. Starší model byl o něco nablýskanější a hranatější, otázkou je, komu se to líbí a komu ne.

Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM

Tloušťka se zastaví na maximálních 32 mm, celkově je notebook tedy relativně tenký, alespoň vzhledem k jiným multimediálním strojům.

Zpracování

Byl jsem překvapen, zpracování je totiž na velmi dobré úrovni. Když si vzpomenu na konkurenci například v podobě některých 15,6" Pavilionů dv6, je na tom Asus o dost lépe. Například mnohdy nedobré slícování svrchní a spodní části základny je tu vyřešeno celkem pěkně – svrchní kovová část zahýbá dolů, takže hrana není ostrá, ač se může zdát, a líc je vlastně pod záhybem, navíc drží dost pevně.

Vůbec v rámci dané kategorie nemám podstatné výtky v podstatě k ničemu. Základna drží velmi pevně a neprohýbá se, vzhledem k vysoké hmotnosti notebooku je i obdivuhodné, že nic nezapraská, když jej zvednu za roh. Klouby drží také pevně, nepraskají a dají se otevřít až do velikosti 135-140 °. Jen jsou trochu tužší a notebook nejde otevřít jednou rukou.

Víko drží velmi hezky, ani v krutu se barvy nedeformují, notebook působí sice naoko ne moc kvalitním dojmem, nicméně je skutečně dost robustní.

Specifikace

Co se ceny a konfigurace týče, nemohu bohužel být nijak moc konkrétní. Náš kus totiž není česká konfigurace, a i když se dají sehnat i lépe vybavené modely, situace je složitá. Sehnat model s 1920 × 1080 px na displeji navíc není zdaleka samozřejmost. Přibližně by ale cena naší verze mohla vycházet zhruba na 21-22 tis. Kč.

Asus N56VM
Cena s DPH 16 990 – 23 645 Kč (různé konfigurace)
Zapůjčil Relative PR / Asus ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-3610QM (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,3 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,3 GHz
Operační paměť 6 GB (4+2 GB DDR3 1600 MHz)
Pevný disk (velikost) 750 GB
Pevný disk (typ, rychlost) 7200 ot./min
Optická mechanika Blu-ray vypalovačka
Displej 15,6", 1920 × 1080 px, matný, IPS
Grafická karta Nvidia GeForce GT 630M
Intel HD Graphics 4000
Rozhraní
Výstupy na monitory D-Sub, HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 2× 3,5mm audio jack, IEEE 1394, eSATA, ExpressCard
Počet portů USB 2.0 0
Počet portů USB 3.0 4
Čtečka paměťových karet SD/MMC
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 380 × 255 × 32 mm
Hmotnost 2,7 kg
Baterie 56 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 90 W
Software
Operační systém Windows 7 Home Premium SP1 (64bit)

Klávesnice, touchpad, displej a konektivita

Porty, konektivita, a notebook ze stran

Začněme na levé straně notebooku – je tu odzadu 2,5mm konektor pro připojení externího subwooferu přibaleného k notebooku, dále analogový videokonektor D-Sub (VGA), poměrně široký výdech chlazení, odklapovací síťový konektor RJ-45, HDMI a dva porty USB 3.0, ten druhý s funkcí Powershare.

Přední strana je zcela prázdná, kromě čtečky SD karet vlevo a kontrolek na čele (více na fotkách). Na pravé straně tu máte dva 3,5mm konektory pro zvukový vstup a výstup, další dva porty USB 3.0 (celkem čtyři USB 3.0 – výborně!) a Blu-ray vypalovačku. Dál ještě zdířku pro napájecí adaptér a slot pro zámek Kensington. Zadní strana je prázdná.

Wi-Fi i Bluetooth tu je od Atherosu, stejně jako síťovka pro Ethernet (1 Gb/s).

Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM

Klávesnice

Klávesy jsou černé, jemně matné a zakulacené, místa mezi nimi je celkem dost, trefovat se budete docela snadno a stisk je navíc relativně tichý. Klávesnice je navíc bíle podsvícená, což můžete regulovat na klávesnici, měl jsem s tím nicméně trochu problém, občas se při startu PC podsvícení nezapnulo, na klávesy nereagovalo a v centru mobilních zařízení ve Windows podsvícení nenajdete.

Samozřejmostí je u 15,6" notebooku numerický blok, od kraje do kraje ale Asus klávesy neroztáhl a muselo se tak sáhnout k některým kompromisům, jako je třeba blok šipek zapuštěný mezi numerické klávesy. Klávesy Home, End, PgDn a PgUp jsou naštěstí samostatné. Enter je široký, stejně tak Shift, s rozložením jsem celkově vzato neměl problém. Chválím, že numerický blok funguje, jak funguje obvykle (u N55SF jste museli mačkat čísla přes Shift), a celkově se klávesnice zlepšila.

Na pravé straně nad klávesnicí je vypínací tlačítko, které na rozdíl od minulé generace není nešikovně zapojeno mezi ostatní klávesy, což chválím, na druhé straně je podobné tlačítko, které by mělo sloužit pro rychlý boot do Asus Music Now!, ovšem nic takového bohužel na našem kousku nefungovalo.

Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM

Touchpad

Clickpad, resp Smart-pad od ELAN je celkem dobrý. Trochu zamrzí, že se mimo oblast tlačítek stiskává o něco hůře a gesto drag'n'drop tak vyžaduje silnější zmáčknutí a držení, jinak se mi ale pracovalo dobře. Vzhledově se na něm rozbíhá textura do kruhů, vroubkovaný ale příliš není, prstem se po něm jezdí dobře a ani se vám prst příliš nelepí k podložce.

Akcelerace je celkem nízká a citlivost je podobná v horizontálním i vertikálním směru. Tlačítka jsou naznačena čárkou vespodu touchpadu a bohužel je kliknutí slyšet, jak už to u clickpadů často bývá. Dotyková plocha není moc zapuštěná pod úroveň opěrek zápěstí.

Displej – perfektní

Proti displeji nemůžu říct nic špatného. Je zde matný panel, podle pozorovacích úhlů a dosaženého kontrastu zřejmě horší IPS, barvy jsou pěkné... Povrch je matný, rozlišení je Full HD, neboli 1920 × 1080 px, což je skvělé a hlavně potěší široká škála nastavitelného podsvícení. To jde regulovat až k 360 cd/m2, což je speciálně na matný displej výtečná hodnota. Barevné odchylky nebyly veliké, ovšem odstíny šedé byly celkově dost ustřelené. Obvykle špatná modrá byla tady ale docela přesná.

Asus N56VM – screenshoty a grafy

Svítivost: 23-359 cd/m2
Kontrast: 1:477

Kontrast by naprosto excelentní – 1:477. Černá byla moc hezká. Podsvícení displeje šlo regulovat v celkem velkých krocích krocích od nízké hodnoty 23 cd/m2 po excelentních 359 cd/m2. Displej je tak pěkně čitelný v jakýchkoli podmínkách, pozorovací úhly byly také velmi dobré jak ve vertikálním, tak v horizontálním směru.

Hardware, výkon, HD Tune, CrystalDiskMark

Hardware - vnitřnosti

V naší, sice ne české, ale velmi rozumně poskládané konfiguraci, najdete následující komponenty. Procesorem je Intel Core i7-3610QM, základní čtyřjádro Ivy Bridge na 2,3-3,3 GHz. K němu tu je celkem 6 GB RAM typu DDR3, pochopitelně ve dvou modulech, 4- a 2GB na 1600 MHz efektivně.

Asus N56VM – screenshoty a grafy
GPU-Z

Grafickou kartou je tu Nvidia GeForce GT 630M, přeznačená GeForce GT 540M, tedy bohužel ještě 40nm jádro s architekturou Fermi. Pamětí má vcelku zbytečně moc, 2 GB DDR3. V procesoru je integrovaná grafika Intel HD Graphics 4000 a funguje tu přepínání Nvidia Optimus.

Coby úložiště je tu potom 750GB 7200otáčkový disk, Seagate Momentus ST9750420AS.

Asus N56VM – screenshoty a grafy
HD Tune

Výkon

Procesor má výkonu habaděj, RAM je také vcelku dostatek na takřka libovolnou činnost.

Disk mě potěšil, 7200otáčkové disky z notebooků pomalu ale jistě ubývají a rozdíl v rychlosti je přeci jen znát. Oproti 5400otáčkovým diskům se příliš neliší sekvenční rychlosti, zato klesá přístupová doba a rychlosti náhodného čtení a zápisu. Docela by sem ale zapadla hybridní konfigurace s malým SSD, jak to známe z levných ultrabooků.

Asus N56VM – screenshoty a grafy

Grafická karta na nějaké mírnější hraní dozajista postačí, ovšem v kombinaci s 1080p displejem to není nejvhodnější. Ve starším modelu N55SF jsme měli GeForce GT 555M, která byla o něco silnější. V kontextu se to dá pochopit, na druhou stranu v notebooku za více než 20 tis. Kč bychom rádi viděli něco silnějšího, například GeForce GT 640M s architekturou Kepler by zabodovala mnohem víc.

Grafy: Cinebench R11.5, x264 BenchMark FHD, PCMark Vantage

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Cinebench R11.5 prověří výkon procesoru pro rendering náročných grafických scén. Měří se výkon jednoho jádra (vlákna) a celého procesoru.

Cinebench R11.5
[body, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

x264 BenchMark FHD testuje výkon procesoru při převádení 1080p videoklipu při použití kodeku H.264.

x264 BenchMark FHD
[fps, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

PCMark Vantage měří výkon počítače jako celku. Celkové skóre přibližně odpovídá celkové rychlosti typické práce na PC, je značně ovlivněno reálnou rychlostí disku a také procesoru, promítá se do něj ale vše, včetně třeba grafické karty. Uvádíme i HDD Score, resp. Storage Score, kde se zkoumá rychlost jednotlivých úkonů náročných na disk.

PCMark Vantage
celkové body a HDD Score
[body, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

Grafy: 3DMark 06, 3DMark Vantage, 3DMark 11

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

3DMark 06 je starším herním benchmarkem, dobře ukazuje na výkon ve starších hrách z doby kolem roku 2006-2007. Testujeme ve standardním nastavení, tedy v rozlišení 1280 × 1024 px.

3DMark 06
body (více je lépe)

Asus N56VM – screenshoty a grafy

3DMark Vantage je podobným nástrojem od Futuremarku, jen o dva roky novějším, používá DirectX 10 a už se tu pracuje s fyzikálními výpočty. Testujeme v základním nastavení, tzn. v rozlišení 1280 × 1024 px v profilu Performance, výsledky jsou tak ve tvaru Pxxxx.Níže najdete i graf GPU Score.

3DMark Vantage
[body, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

3DMark Vantage - GPU Score
[body, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

 

3DMark 11 je nejnovějším benchmarkem od Futuremarku, pracuje s DirectX 11 a pokročilou fyzikou i trochou teselace. Testujeme v základním nastavení v profilu Performance, výsledky jsou tedy ve tvaru Pxxxx.

3DMark 11
[body, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

3DMark 11 - Graphics Score
[body, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

Grafy: Far Cry 2, World in Conflict, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Poznámka: Procesory a grafické karty nebyly měřeny na přesně srovnatelných konfiguracích.

Far Cry 2 je starší, nicméně náročnou a technologicky poměrně pokrokovou hrou (na svou dobu). Notebookům dává i dnes pěkně na frak. Testujeme v rozlišení 1366 × 768 px, v DirectX 10, na maximální možné detaily s 4× MSAA, Small ranch, dva průchody - zaznamenáváme průměr.

Far Cry 2
1366 × 768 px, 4× MSAA, Ultra high, DirectX 10
[fps, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

World in Conflict testujeme opět v 1366 × 768 px, s 4× MSAA, na detaily very high při DirectX 10, ručně ještě přenastavím AF na hodnotu 16×.

World in Conflict
1366 × 768 px, 4× MSAA, very high, DirectX 10
[fps, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat

Přidávám ještě výsledek ze STALKERu. Pro srovnání potom i graf porovnání Monsteru s opravdovým herním highendem.

Nejnovější verzi populární hry nabité moderními technologiemi testuji v samostatném benchmarku.

V něm pak celkové nastavení Ultra, Enhan. full dynamic lighting na DX11. V Advanced Options zatrhávám DirectX 10.1.  Dále 4× MSAA navíc s MSAA for A-teste objects (anti-aliasing transparentních textur), SSAO Mode nastaveným na HDAO, kvalitou na Ultra (verze Compute Shader), zapnutou teselací i CHS (Contact hardening shadows). Jinými slovy maximální detaily v 1366 × 768 px s 4× MSAA.

Zapisuji průměr čtyř různých průchodů. Zatím nemám dost výsledků na pěkný a směrodatný srovnávací graf.

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
1366 × 768 px, 4× MSAA, Ultra, max. detaily, DirectX 11
[fps, vyšší je lepší]

Asus N56VM – screenshoty a grafy

Výdrž, provozní vlastnosti, software

Výdrž, hluk a zahřívání

Výdrž je jednou ze slabších stránek notebooku. 56Wh akumulátor nemá tolik kapacity, aby udržel čtyřjádrový notebook s Full HD displejem dlouho při životě. Nicméně v porovnání s nesmyslnými třemi hodinami, jaké jsou uváděny v nabídkách některých e-shopů, jsme se dostali i v našem celkem náročném testu na více.

  • Web (ExtraNotebook.cz v Chrome, obnovování každých 15-20 s, Wi-Fi, poloviční jas): 3:30 h
  • Film (720p film ve smyčce v MPC-HC, Wi-Fi, poloviční jas): 3:42 h

Hluk mě potěšil. Notebook je v klidu velmi tichý, ventilátor se sice nezastaví, nicméně dovede zajistit slušný průtok vzduchu i při příjemných otáčkách. Co mě potěšilo ještě víc, je fakt, že ani v zátěži nebyl notebook žádná helikoptéra a ventilátor vydával dost hluboký a relativně tichý zvuk i při hraní.

Teploty v klidu se držely kolem přijatelných 45 °C, v zátěži potom vystoupaly až na nepříjemných 80 °C na procesoru a téměř 85 °C na grafice. Nicméně vzhledem k tomu, že se jedná o 15,6" notebook jde o docela slušné hodnoty. Okolí výdechu chlazení, tedy levá část základny, se zahřívalo zvrchu i zespodu celkem dost nepříjemně, .

Asus N56VM – screenshoty a grafy
Teploty – klid

Asus N56VM – screenshoty a grafy
Teploty – zátěž

Zvuk – óda na basy od Bang & Olufsen

Reproduktory jsou hvězda a největší plus notebooku. Značkou je Bang & Olufsen a máme tu konfiguraci 2.1, přesně řečeno dva reproduktory jsou přímo v notebooku, mřížky můžete jasně vidět zvrchu na základně. Hrají velmi dobře, i samy o sobě se řadí mezi jedny z nejlepších reproduktorů v 15,6" noteboocích, co jsem kdy slyšel. K nim je tu ovšem ještě malý černý kelímek s 2,5mm konektorem, který můžete připojit k notebooku a získáte tak externí subwoofer. Žádné externí napájení není třeba. Samozřejmě musíte brát v potaz, že dřevěné bedýnky za 500 Kč vám pořád zahrají lépe než 15" notebook, nicméně ve srovnání s jakýmkoli notebookem je Asus N56VM stejně jako Asus N55SF jednička a umí velmi hezky ozvučit i velkou místnost.

Asus N56VM
Asus N56VM

Software

Na notebooku je nainstalován OS Microsoft Windows 7 Home Premium, pochopitelně s balíčkem SP1 a v 64bitové verzi. Vše, co se týče hluku a výdrže je zde provázáno s technologií a softwarem Asus Power4Gear, jsou zde i zvláštní výkonnostní profily. Na ploše máte standardně Turbo Boost monitor, kolečko, na kterém si můžete přepínat odhadovaný čas výdrže na baterku a také přepínač úsporného a výkonného režimu Power4Gear.

Výsledky testů a screenshoty

Výsledky benchmarků

Souhrnné testy výkonu PC
PCMark Vantage 10 336; Memories: 5 507, TV and Movies: 4 775, Gaming: 8 004, Music: 8 161, Communications: 12 211, Productivity: 8 057, HDD: 4 183
PCMark 7 2 705; Lightweight: 2 163, Productivity: 1 962, Creativity: 2 963, Entertainment: 2 605, Computation: 4 460, Storage: 1 678
3DMark 06 9 551; SM2.0 Score: 3 805, HDR/SM3.0 Score: 3 362, CPU Score: 6 103
3DMark Vantage P5206; GPU Score: 4 218, CPU Score: 14 911
3DMark 11 P1304; Graphics: 1 140, Physics: 7 391, Combined: 1 135
Windows 7 Experience Index 5,9; Procesor: 7,6; RAM: 7,6; Grafika: 6,7; Herní grafika: 6,7; Disk: 5,9
Testy výkonu procesoru
CineBench R11.5 xCPU: 6,23 pts., 1CPU: 1,36 pts.
x264 Benchmark FHD 18,3 fps
Herní testy
Far Cry 2 35,31 fps
World in Conflict 23 fps
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat prům 17,5 fps
Testy výkonu SSD
CrystalDiskMark 3 (čtení) Seq: 108,6 MB/s, 512k: 36,05 MB/s, 4k: 0,434 MB/s, 4k QD32: 0,936 MB/s
CrystalDiskMark 3 (zápis) Seq: 104,6 MB/s, 512k: 50,46 MB/s, 4k: 0,739 MB/s, 4k QD32: 0,751 MB/s
HD Tune 2.55 Min.: 53,2 MB/s, Max.: 115,7 MB/s, Průměr: 90,0 MB/s, přístupová doba: 15,0 ms
Testy výdrže
Výdrž web - 1 tab (čas) 3:30 h
Výdrž video (čas) 3:42 h

Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy Asus N56VM – screenshoty a grafy

 

Závěr, plusy a mínusy

Závěr

Asus N56VM můžu bez většího váhání doporučit každému, kdo chce notebook s dobrým obrazem a zvukem za cenu kolem dvaceti tisíc. Perfektní displej, perfektní reproduktory a docela slušný všestranný výkon s procesory Ivy Bridge, ať už dvoujádry či čtyřjádry, se určitě využije, navíc je zde zasazen i ve velmi dobrém šasi.

Abych to shrnul – máte tu Full HD displej s matným povrchem, dobrými barvami a kontrastem, skvělým podsvícením a dobrými pozorovacími úhly. Dál reproduktory Bang & Olufsen, kvalitní dva repráčky v notebooku a k tomu externí subwoofer, který není problem přihodit do tašky a přenášet kamkoli taky. Klávesnice je celkem slušná a podsvícená a za danou cenu v dané kategorii i velmi dobré zpracování.

Asus N56VM
Asus N56VM

Najdou se samozřejmě i mouchy. Jednou je grafická karta, ta přeci jen nepatří k nejsilnějším a teď už ani k nejnovějším. Zamrzí, že vlastně ani nedosahuje výkonu, jaký podávala GeForce GT 555M v Asusu N55SF. Výdrž také není nejsilnější stránkou notebooku. O žádnou katastrofu se sice nejedná, nějaké tři-čtyři hodiny surfovat/koukat na film můžete, ale o moc víc už ne. A hlavně je velká škoda špatné dostupnosti různých konfigurací, mnoho obchodů nabízí jen verze s displejem s rozlišením 1366 × 768 px, čtyřjádro také není samozřejmostí...

Kolem dokola je ale naše konfigurace velmi dobrý notebook.

Plusy / mínusy
výborný matný displej s rozl. 1920 × 1080 px horší výdrž
reproduktory Bang & Olufsen, ext. subwoofer hodila by se lepší grafika
dobré zpracování špatná dostupnost zajímavých konfigurací
podsvícená klávesnice
rozumná cena
čtyři porty USB 3.0
tiché chlazení

Asus N56VM
Cena s DPH 16 990 – 23 645 Kč (různé konfigurace)
Zapůjčil Relative PR / Asus ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-3610QM (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,3 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,3 GHz
Operační paměť 6 GB (4+2 GB DDR3 1600 MHz)
Pevný disk (velikost) 750 GB
Pevný disk (typ, rychlost) 7200 ot./min
Optická mechanika Blu-ray vypalovačka
Displej 15,6", 1920 × 1080 px, matný, IPS
Grafická karta Nvidia GeForce GT 630M
Intel HD Graphics 4000
Rozhraní
Výstupy na monitory D-Sub, HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 2× 3,5mm audio jack, IEEE 1394, eSATA, ExpressCard
Počet portů USB 2.0 0
Počet portů USB 3.0 4
Čtečka paměťových karet SD/MMC
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 380 × 255 × 32 mm
Hmotnost 2,7 kg
Baterie 56 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 90 W
Software
Operační systém Windows 7 Home Premium SP1 (64bit)

Galerie fotografií

Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM Asus N56VM

č.

Asus N56VM
Cena s DPH 16 990 – 23 645 Kč (různé konfigurace)
Zapůjčil Relative PR / Asus ČR
Hardwarová výbava
Procesor Intel Core i7-3610QM (Ivy Bridge)
Počet jader (virtuálních) 4 (8)
Frekvence 2,3 GHz
Max. frekvence (turbo) 3,3 GHz
Operační paměť 6 GB (4+2 GB DDR3 1600 MHz)
Pevný disk (velikost) 750 GB
Pevný disk (typ, rychlost) 7200 ot./min
Optická mechanika Blu-ray vypalovačka
Displej 15,6", 1920 × 1080 px, matný, IPS
Grafická karta Nvidia GeForce GT 630M
Intel HD Graphics 4000
Rozhraní
Výstupy na monitory D-Sub, HDMI
Porty (s výjimkou USB) LAN - RJ-45 (Ethernet 1 Gb/s), 2× 3,5mm audio jack, IEEE 1394, eSATA, ExpressCard
Počet portů USB 2.0 0
Počet portů USB 3.0 4
Čtečka paměťových karet SD/MMC
Bezdrátové sítě Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 3.0 + HS
Rozměry, baterie
Rozměry 380 × 255 × 32 mm
Hmotnost 2,7 kg
Baterie 56 Wh, 6 článků
Výkon napájecího adaptéru 90 W
Software
Operační systém Windows 7 Home Premium SP1 (64bit)

Byl pro vás článek přínosný?