Hlavní navigace

Asus oficiálně představil Z97 Maximus VII Impact. Éra zmenšování pokračuje

19. 8. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Asus představil další desku ze série Republic of Gamers. Maximus VII Impact je deska formátu mini-ITX (17 × 17 cm) s bohatou výbavou. Je až neskutečné, kolik se toho na desku vlezlo. Užijete si nejen silné napájení, ale i kvalitní audio SupremeFX, mPCIe kombo nebo slot M.2 (PCIe 3.0 ×4) a mini-PCIe slot s přibaleným 802.11ac dual band Wi-Fi modulem.

Pro grafickou kartu je samozřejmostí PCIe 3.0 ×16. Při zapojení zařízení do slotu M.2 se rychlost omezí na ×8. Každopádně nová verze PCIe má natolik velkou propustnost, že ani režim ×8 nijak neomezí výkon dnešních grafických karet.   

Zajímavostí je i tzv. Impact Control na zadním I/O panelu. Obsahuje debug, tlačítka na vymazání CMOS, ROG Connect, KeyBot a SoundStage. Funkce KeyBot je funkce na aktivování tlačítek s makry u klávesnic při použití softwaru od Asusu a funkce SoundStage je na změnu zvukových profilů. Poslední funkce podle mě trochu postrádá smysl, když to jde dělat pohodlně softwarově. Z druhé strany dceřiné desky jsou umístěny dva čtyřpinové konektory s podporou PWM pro ventilátory procesoru. 

 

Na zadním I/O panelu najdete kromě zmiňovaného Impact Control také HDMI, DisplayPort, osm portů USB (z toho čtyři USB 3.0 a zbylé USB 2.0), gigabitový Ethernet, prastarou PS/2, digitální Toslink a také výstup ze zvukové karty SupremeFX. Do volného konektoru mini-PCIe můžete zapojit zmiňovanou kartu Wi-Fi. Jako síťový čip byl zvolen Intel I218-V.

Cena ani dostupnost není zatím známa.

Zdroje: Anandtech


Byl pro vás článek přínosný?