Hlavní navigace

Asus připravuje GTX 780 DirectCU II OC a zveřejnil fotografie i specifikace

12. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Karta, která by se měla v blízké době objevit také na trhu, je osazena novou generací chladiče DirectCU II. Ten je vybavený dvěma typy ventilátorů; jedním axiálním a druhým, jenž kombinuje axiální i radiální lopatky. Jedná se ventilátor CoolTech, kterým byla vybavena 17cm GTX 670 DirectCU Mini. Tento ventilátor dosahuje při stejných otáčkách většího průtoku vzduchu a vyšší efektivity.

" width="700" height="394" frameborder="0">

O rozvod tepla po žebrování se starají tři 10mm heatpipe společně se dvěma dalšími o průměru 8 mm. Zadní strana tištěného spoje je kryta kovovým rozvaděčem tepla.

Návrh tištěného spoje pochází z dílen Asusu a je vybaven 10fázovou napájecí kaskádu. Jádro je taktováno na 889 MHz a při aktivní funkci GPU Boost poskočí až 941 MHz. O velikosti pamětí správa nehovoří, takže můžeme předpokládat referenční velikost 3 GB a takt 6 GHz efektivně. Pro úplnost, jádro referenční karty pracuje na frekvenci 863 GHz potažmo 900 MHz s GPU Boost.

 

 

Na dvouslotové záslepce nechybí obvyklá sada jednoho HDMI, DisplayPortu a dvou DVI konektorů. Datum uvedení zatím Asus nezveřejnil a o ceně také mlčí. Je však téměř jisté, že cena GTX 780 DirectCU II OC, jak zní celý název karty, jistě překročí hodnotu, za niž se prodává referenční model. Ta se pohybuje v rozmezí od 15 500 Kč do 19 200 Kč.

Zdroj: TechPowerUP!

Byl pro vás článek přínosný?