Hlavní navigace

Asus znovu koketuje s all-in-one PC

27. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Počítačové sestavy typu all-in-one nabírají za posledních několik měsíců na oblibě, spolu s rozmachem rozměrných dotykových displejů jejich opravdu zlatá éra zřejmě ještě teprve přijde. Aktuálně představené modely s názvy ET2210, ET2410 a ET2700 jsou dotykové, přičemž první dvě číslice po literách „ET“ symbolizují velikost úhlopříčky.

Všechny varianty dostaly do vínku rozlišení Full HD, tedy 1920 × 1080 px. O podsvícení se stará technologie LED, celková tloušťka zařízení je 6 cm, což je na all-in-one PC skutečně vynikající výsledek. O kvalitě provedení svědčí také hliníkový nastavitelný podstavec. Asus přímo počítá s tím, že budete novinku chtít použít jako televizi, proto do ní zabudoval televizní tuner a také ji můžete pomocí držáku VESA upevnit na zeď.

Na trhu se objeví několik různě vybavených verzí těchto počítačů, na výběr budete mít z několika procesorů ze stáje Intelu, volba integrované/dedikované grafiky bude také na vás. Velikost pevného disku bude prý až 1 TB, maximální hodnota operační paměti se zastavila na 8 GB DDR3.

Model ET2410 je na trhu již dostupný za cenu $899 (asi 16 500 Kč), což za dotykový all-in-one počítač není přehnaně mnoho. Počkejme si však na první recenze, které nám o novinkách jistě prozradí více.

Zdroj: Electronista

Byl pro vás článek přínosný?