Hlavní navigace

Atomové servery od Supermicro

6. 5. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Ne vždy je od serverů vyžadován vysoký výkon. Supermicro, tradiční výrobce serverových základních desek a serverů cítí, že na některé úlohy může stačit i slaboučký Intel Atom. Supermicro X7SLA může sloužit jako průmyslový počítač, mail exchanger, printserver (pro sdílení tiskáren) a nebo jako NAS (network-attached storage) zařízení.

Supermicro X7SLA-L je osazen procesorem Intel Atom 230 s maximální spotřebou 4 watty, dvěma gigabajty operační paměti DDR2 a čipsetem Intel řady 945 s integrovaným grafickým akcelerátorem GMA 950. Základní deska je vybavena čtyřmi SATA porty s podporou RAID 0/1/10/5, celkem sedmi porty USB a jedním konektorem RJ-45 gigabitového Ethernetu. Dražší varianta X7SLA-H používá dvoujádrový Atom 330 (TDP 8 W) a přidává druhý port Ethernetu, taktéž s podporou rychlosti 1 Gbit/s a k tomu ještě další headery USB a sériového rozhraní na desce.

V rackovém provedení (SuperServer 5015A) lze do šasi vměstnat dva pevné disky formátu 3,5 palce. Vedle toho nabízí Supermicro variantu v minitower skříni (SuperServer 5035A), která se chlubí otočným košem pro čtyři pevné disky, dvěma 5,25" pozicemi a 300W zdrojem s certifikací 80Plus Bronze. V této podobě může počítač sloužit jako desktop pro základní kancelářskou práci a surfování po internetu.

Ceny výrobce neoznámil.

Zdroj: Supermicro

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku