Hlavní navigace

Automatický podpis ve Windows Live Mail

11. 7. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poštovní program Windows Live Mail je výborný pomocník pro práci s elektronickou poštou. Je provázán s ostatními součástmi sady aplikací Windows Live, nejvíce asi s programem Windows Live Messenger. S jeho pomocí můžete přímo z poštovního programu spustit videokonverzaci s odesilatelem vybrané zprávy. Začátečníkům pak Windows Live Mail nabízí množství funkcí pro snazší odesílání zpráv elektronické pošty.

Windows Live Mail je nástupce programu Windows Mail z Windows Vista a Outlook Expressu z Windows XP. V obou systémech jej tedy můžete nainstalovat, využít snadného importu pošty ze starších programů a novinek, které Windows Live Mail přináší. Rozdíl mezi výchozím poštovním programem ve Windows Vista není tak zřetelný, ovšem programy byste neměli zaměňovat.

Ušetřete si práci

V době, kdy se elektronická korespondence stále více rozmáhá, je docela obtěžující neustále vypisovat podpis s kompletní adresou firmy, webovou adresou a telefonními údaji. Zatímco jméno zvládneme napsat rychle, opakované psaní delšího podpisu omrzí. Windows Live Mail lze nastavit tak, aby do každé zprávy doplnil předem zadaný podpis automaticky.

Správa podpisů

Spusťte si Windows Live Mail, klepněte do nabídky Nástroje a zvolte položku Možnosti. V zobrazeném dialogu s nastavením programu vyhledejte záložku nazvanou Podpisy a přepněte se na ni. Najdete zde seznam připravených podpisů včetně možnosti vytváření nových a úprav stávajících.

Nový podpis

V nastavení podpisů klepněte na tlačítko Nový. Okamžitě se objeví nový záznam v seznamu podpisů a v editačním políčku pod ním budete moci svůj podpis zadat. Podpisů můžete používat libovolné množství. Abyste se v nich vyznali, přejmenujte výchozí jména Podpis 1, Podpis 2 atd. na srozumitelnější. Možnost úpravy názvu podpisu aktivujete po klepnutí na tlačítko Přejmenovat.

Spárování podpisu s účtem

Používáte ve Windows Live Mail více poštovních účtů? Pak si každý z podpisů můžete spárovat s konkrétním poštovním účtem. Do firemní komunikace se vloží firemní podpis, do osobní pak bude vložen podpis méně formální. Označte v seznamu podpis, klepněte na tlačítko Upřesnit a klepnutím aktivujte zatrhovátka u těch poštovních účtů, u kterých chcete vybraný podpis používat.

Načítání podpisu ze souboru

Vzhledem k tomu, že políčko pro zadání podpisu je poměrně malé, řada uživatelů využívá načtení podpisu ze souboru a jeho následné připojení k textu zprávy. Soubor s podpisem musí být ve formátu TXT nebo HTML. Označte podpis, klepněte na volbu Soubor a po stisku tlačítka Procházet vyberte soubor, ve kterém se podpis nachází.

Vložení podpisu do zprávy

Pro vkládání podpisu do zprávy nabízí Windows Live Mail několik možností. V prvé řadě jej můžete nechat připojovat podpisy zcela automaticky v závislosti na jejich spárování s konkrétními poštovními účty. Aktivujte proto v nastavení volbu Přidávat podpisy do všech odchozích zpráv. Někdy je však automatické vkládání podpisů nežádoucí, proto lze podpisy vkládat ručně. V okně s novou zprávou tak učiníte pomocí nabídky Vložit | Podpis a výběru některého z nabízených podpisů.

Windows Mail vs Windows Live Mail

Srovnáte-li Windows Live Mail s programem Outlook Express ve Windows XP, najdete řadu nápadných rozdílů. Dlužno dodat, že Windows Live Mail nabízí mnohem příjemnější ovládání. Ovšem srovnání s Windows Mail ve Windows Vista tak jednoznačné není. Rozdíly však najdete - zkuste například vyzkoušet novou funkci E-mail s fotografiemi (klávesová zkratka Ctrl+Shift+P). Budete překvapeni, jak rychle lze do poštovní zprávy připojit fotografie a zmenšit je tak, aby byl e-mail bez problémů odeslán.

Byl pro vás článek přínosný?