Hlavní navigace

Speciální Avengerská edice procesorů Intel „KA“ nebude mít hru přiloženou v ceně

21. 8. 2020

Sdílet

Zdroj: Intel
Intel už oficiálně oznámil speciální edici procesorů Core i5/i7/i9 spojenou se hrou Marvel's Avengers, ale sběratelské balení samotnou hru neobsahuje.

Měli jsme tu zprávu o tom, že Intel chystá nové edice odemčených procesorů řady „K“ pro přetaktovávače, která by byla označená KA. Po prvotní etapě tajemného hradu v Karpatech se zjistilo, že tyto modely jsou součástí speciální série „Avengers Edition“, která bude navázaná na vydání hry Marvel's Avengers.

Ovšem vypadá to, že to bude trošku zvláštní zvláštní edice. Měli jsme za to, že by v balení mohla být hra přímo přiložená, jak to někdy bývá, když je firma hardwarovým partnerem vývojářů. Ale bohužel se zdá, že hra samotná u ká-áčkových CPU nebude o klasický bundle tedy nepůjde.

Intel procesory KA (speciální Avengerská edice obsahuje i9-10900KA, i7-10700KA, i5-10600KA a také nové i9-10850KA) už oficiálně potvrdil. A oznámil, že se můžete těšit na to, že balení je v dekorativní krabičce navržené (a v originálu namalované) malířem a streetartovým umělcem Tristanem Eatonem – samozřejmě s motivem trikoty nosících superhrdinů.

https://twitter.com/IntelGaming/status/1294372084085334019

Tato krabička bude pro fandy fungovat jako suvenýr a sběratelský předmět podobně jako různé blbinky ve speciálních preorder edicich her. Na internet se poté dostaly fotky z dalších úhlů a ty ovšem ukazují jedno zklamání – na balení je jasně napsané „Game not included“. Hra Marvel's Avengers tedy nebude s těmito procesory zadarmo (respektive v ceně). Pokud jste tedy přemýšleli, že by tento bundle mohl dohromady vyjít výhodněji, máte asi smůlu. Na druhou stranu tak snad tyto modely nebudou o moc dražší než ty běžné.

Procesory Intel Comet Lake v edici Marvels Avengers hra není součástí balení Procesory Intel Comet Lake v edici Marvels Avengers: hra není součástí balení, říká nápis vlevo dole (Zdroj: KCCShop.vn)

Ve Vietnamu se zdá se už tyto procesory dostaly do prodeje, díky čemuž máme detailnější fotky a dokonce se objevilo i „unboxingové“ video. Uvnitř je podle něj ještě upomínková kartička, ale ne žádné další pozornosti (škoda, že není speciální nálepka na skříň).

Je pravda, že ani Star Wars edice grafik Nvidia onehdy neměla v balení Blu-ray s filmem nebo lístky do kina. Podobně jako speciální edice ke hře Cyberpunk 2077 byla návaznost toliko v designu karty. V tomto má ale Intel nevýhodu, protože procesor je zrovna ta jedna jediná součástka (hůř na tom nejsou ani distanční sloupky), která v sestaveném PC prostě nikdy není vidět. Tudíž je speciální design možné udělat jenom u chladiče – který ale káčková CPU nemají – nebo u balení.

Galerie: Procesory Intel Comet Lake v edici Marvel's Avengers

Ovšem je pravda, ještě je tu samo označení, které bude vidět v CPU-Z a podobných aplikacích a bude mít svůj půvab kuriozity. Jakmile někde ukážete screenhot ze Speccy, AIDA64 nebo čehokoli podobného, hned budou všichni vědět, že máte Avengerské CPU a ne prachobyčejné káčko.

Mají smysl speciální edice hardwaru spojené s nějakou hrou, filmem a podobně?

Zdroje: Intel, Momomo_us, KCCShop.vn, AZPC.vn

Byl pro vás článek přínosný?