Hlavní navigace

AVG: Kvůli internetu si tři čtvrtiny rodičů musí s dětmi promluvit o sexu dříve

Sdílet

Zdroj: Redakce

Společnost AVG si nechala výzkum týkající se rodičů a dětí, z něhož nakonec vyplynulo, že dnešní děti jsou mnohem zvídavější, než byli v jejich věku rodiče. Většina desetiletých dětí už s rodiči mluvila o sexu, přičemž oni sami se o stejném tématu bavili se svými rodiči až o pěz let později. Třiapadesát procent ale tuto debatu vůbec nevedli nebo si ji nepamatují.

 

Podle výzkumu za tuto předčasnou zvědavost nejvíce může internet. K němu se vztahuje i obava, že dětí kvůli síti netráví dost času venku (52 %) nebo že se přes něj mohou dostat k nevhodnému obsahu (48 %). Rodiče tak své děti brání tím, že jim nedovolují navštěvovat neznámé weby, komunikovat s cizími lidmi, nakupovat na internetu a ještě omezují dobu, kdy mohou být připojeni. Některou z těchto hranic stanovuje přes 80 % rodičů.

Online průzkum Digital Diaries mezi 5 420 rodiči a 2 569 dětmi ve věku 5 až 10 let proběhl v Austrálii, Brazílii, Kanadě, České republice, Francii, Německu, Novém Zélandu, Spojeném království a Spojených státech. Průzkum byl zrealizován s využitím nástroje Research Now a vyhodnocení probíhalo v květnu 2014.

Zdroj: TZ AVG

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku