Hlavní navigace

Aviate: geniální domovská obrazovka pro Android se bude měnit v průběhu dne

16. 10. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Bývalí zaměstnanci Googlu se ve své nové firmě pouštějí do úprav domovské obrazovky (launcher) Androidu. Jejich aplikace Aviate přinese na mobily novou plochu, jejíž obsah se bude měnit v kontextu celého dne. Od probuzení až do nového usínání totiž potřebujete v různých časech a místech znát jiné informace.

Aviate proto v závislosti na nastavení mění widgety a ikony na hlavní obrazovce tak, abyste k nim měli rychlejší přístup, když to opravdu potřebujete. Jak by to mohlo fungovat? Ráno po vypnutí budíku uvidíte aktuální předpověď počasí, nadcházející události z kalendáře a například aplikaci pro přečtení zpráv.

Když se vydáte do práce, hodit se bude hudební přehrávač nebo navigace. V práci pak uvidíte seznam úkolů a e-maily. Během oběda oceníte tipy z Foursquaru nebo Zagatu a také Instagram, ať můžete svoje oblíbené jídlo popáté vyfotit. Až skončíte v práci, Aviate nabídne předpřipravený nákupní seznam. No a večer vám nabídne film, knížku, relaxační hudbu nebo nové nastavení budíku.

 

Aviate už je v Play Storu coby betaverze, nicméně musíte počkat, než vám někdo pošle pozvánku. Aplikace je zatím optimalizovaná pouze pro mobily, nikoliv tablety. S novým launcherem se už pomalu seznamuji, brzy na Cnews napíšu o prvních zkušenostech.

via TechCrunch

Byl pro vás článek přínosný?