Hlavní navigace

AViiQ: origami pro netobooky (video)

30. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Prvním a prozatím jediným produktem společnosti AViiQ je přenosný skládací stojan pro notebooky. Zaplňuje mezeru na trhu svým elegantním a velmi praktickým řešením

Celý vtip přenositelnosti tohoto stojanu je v jeho konstrukci a použitém materiálu. Stojan je totiž skládací a díky použitému pevnému, ale zároveň lehkému materiálu ve složeném stavu nezabere téměř žádné místo. Navíc k němu dostanete jednoduchý, praktický obal.

Čtyři pruhy mají dvojitý mechanizmus. Nejprve rozložíte čtyři pláty jako harmoniku a po té ohnete vrchní část ve dvou zlomech tak, aby dvě západky zaskočily do protějších otvorů. Tři páry výčnělků - jeden na spodní hraně, druhý v ohybu a třetí jako západky pro zaaretování v pohotovostním stavu - jsou pogumované a slouží jako protiskluzové nohy a podpěra spodní části notebooku. Díky tomu je pod notebookem prostor pro přirozené chlazení.

Jednotlivé díly stojanu jsou vyrobeny z kompozitního materiálu založeného na bázi hliníku s polypropylenový, jádrem. Nohy stojanu jsou výlisky z termoplastických elastomerů s názvem Dynaflex. Tato kombinace zaručuje flexibilitu a pevnost a zároveň nízkou hmotnost, která nezatíží žádnou brašnu.

  • Stojan je připraven až pro 17" notebooky
  • Náklon těla notebooku: 12 stupňů
  • Rozměry ve složeném stavu: 324 ¬≠× 70 × 64 mm
  • Rozměry v rozloženém stavu: 280 × 229 × 44,5 mm
  • Hmotnost: 156 g
  • Cena: po přepočtu 1 500 Kč

Byl pro vás článek přínosný?