Hlavní navigace

Barbone Picolo v barvách duhy

11. 8. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Picolo je nejmenším notebookem z nabídky modelů Barbone. S úhlopříčkou 12,1" patří k malým notebookům, i když současný trend je spíše "mini" (7 až 10"). Svými rozměry (299 × 35 × 219 mm) a hmotností 1,9 kg se mezi 12,1" notebooky řadí k těm větším a těžším.

Konfigurace Barbone Picolo je uživatelský konfigurovatelná - vybrat si lze z nabídky procesorů, paměťových modulů, disků, bezdrátových modulů i SW výbavy. Pevně daná je čipová sada i grafická karta - Intel 965GM a GMA X3100. Atraktivní je pak i cena, která díky možnostem konfigurace začíná na sympatických 15 tisících.


S hmotností 1,9 kg jde v kategorii 12,1" modelů spíše o těžší kousek


Velkou část hmotnosti malého adaptéru tvoří neohrabaná napájecí šňůra


Víko displeje drží dvojice zámků - pro otevření nutně potřebujete obě ruce


Menší touchpad pro tuto velikost notebooku postačuje


Konfigurovatelné tlačítka nemůžou chybět


Součástí výbavy testovaného kusu byla i elegantní brašna Dicota určená pro 12" a 13,3" notebooky.

Na potencionální zákazníky bude Picolo útočit designem - tedy hlavně barvami. Vybrat si lze rovnou z pěti možností - decentní černou doplňuje žlutá, zelená, růžová a modrá. V redakci jsme vyzkoušeli kanárkově žlutou, na fotografiích však působí velmi dobře i ostatní varianty.

Barevné je víko a plast kolem klávesnice a touchpadu - ostatní části jsou u všech verzí černé. Povrchová úprava a kvalita barvy je velmi dobrá - žlutá verze Picola působí téměř jako s autolakem a použitá žlutá má příjemný odstín.


Trojice nejatraktivnějších barev


Sytá růžová barva je velmi extravagantní

Byl pro vás článek přínosný?