Hlavní navigace

Belkin Clip-On Hub: Chytrá kancelářská spona

12. 5. 2008

Sdílet

Zdroj: Redakce

Název Clip-On Hub dobře vystihuje největší přednost tohoto rozbočovače. Pootevřené půlkruhové čelisti jsou dostatečně pružné a přitom dostatečně pevné na to, abyste je mohli nasunout na stolní desku či poličku téměř libovolné tloušťky - vyzkoušeli jsme je i na stole s více než třícentimetrovou deskou. Použít jej také můžete k seskupení svazku kabelů.

K notebooku připojíte rozbočovač pomocí kabelu USB-mini USB a hned jej můžete začít využívat.    Zelená dioda signalizuje připravenost k akci, Windows zařízení rozpoznají a dohromady získáte další čtyři porty USB 2.0 - dva obrácené šikmo směrem k vám, dva mířící na druhou stranu. V tomto pracovním režimu je celé řešení velmi elegantní, používat ale můžete jen energeticky nenáročná zařízení, jako jsou klávesnice a myši - celkový odběr nesmí přesáhnout kapacitu jediného USB portu, kterým je hub připojen k počítači.

Pokud chcete napájet větší žrouty energie, především externí disky či vypalovačky, budete muset připojit i napájecí adaptér, který je samozřejmě součástí balení. Ten dodá dostatek energie pro ta nejnáročnější zařízení - což je podle specifikací USB 0,5 A na každou zásuvku. Pokud tedy hledáte univerzální USB rozbočovač a chcete si na stole zároveň i trochu uklidit kabeláž, přemýšlejte i o tomto Belkinu.

Belkin Clip-On Hub

Belkin, www.belkin.cz
949 Kč

Klíčové parametry

4× USB 2.0 (kompatibilní s USB 1.1); připojení kabelem USB-miniUSB (typ miniB); napájecí adaptér 5 V, 2,6 A

 

Byl pro vás článek přínosný?