Hlavní navigace

BenQ představuje trojici kvalitních panelů

30. 6. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

BenQ rozhodně není na poli LCD monitorů žádným nováčkem, jeho produkty z poslední doby se ukázaly v recenzích jako překvapivě povedené mainstreamové kousky. Navíc byly obyčejně za dobrou cenu i díky levné TN matrici, která je mnohými náročnějšími uživateli zatracována jako překonaná a zastaralá. Dnes přichází změna ohlášením prvních VA monitorů s LED podsvícením, jež svými parametry rozhodně neurazí. BenQ v minulosti často kvalitnější (i xVA) matrice používal, nejedná se tedy o zas takovou novinku, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Oznámeny byly zatím dvě série takto vybavených produktů a rovnou představeny i tři modely. Série rozpoznáte podle liter „EW“ a „VW“, nabízené modely zatím představují EW2420 (úhlopříčka 24"), VW2420(H) (24") a VW2220(H) (21,5"). Jejich největším tahákem je již zmíněná VA matrice, která propůjčuje panelům 8b zpracování barev a kvalitní pozorovací úhly. Samozřejmostí je vysoký kontrast, „opravdová černá“ a vynikající rovnoměrnost podsvícení, o kterou se postaralo užití LED technologie.

Všechny tři dnes představení sourozenci budou mít moderní Full HD rozlišení, 178° pozorovací úhly v obou směrech a kontrastní poměr 3000:1 (zřejmě statický). O další vylepšení obrazu se postará technologie Senseye Human Vision. Zástupci série „VW“ nabídnou vstupy v podobě DVI, D-Subu a HDMI vč. výstupu na sluchátka. To EW2420 dostal do vínku o něco víc, zmiňme DVI-D, dvojici HDMI, D-Sub, čtveřici USB portů, line-in, výstup na sluchátka a dvojici zabudovaných 1,5W reproduktorů. Cena ani dostupnost oznámena nebyla, i tak se ale jistě máme na co těšit.

Zdroj: iTech News

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku