Hlavní navigace

Bez zpomalení, ale za peníze. Vodafone chce po vyčerpání FUP prodávat dodatečná data

16. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Nedá si říct. Pamatujete, když před dvěma a půl lety Vodafone řekl, že po vyčerpání datového limitu mobilní internet rovnou zablokuje a místo toho zákazníkům nabídne dokoupení dalšího balíčku? Ještě týž den otočil o 180 stupňů. Červený operátor ale tento nápad znovu vytáhl ze šuplíku a v trochu pozměněné podobě jej začne nabízet od 13. září.

 

Takže si to zopakujme. Pokud nyní vyčerpáte FUP, Vodafone vám surfování zpomalí na 20 kb/s, nejméně ze všech operátorů. „Nechceme nadále snižovat pozitivní zkušenost zákazníků drastickým zpomalením rychlosti. Je to podobné, jako kdybychom zákazníkům záměrně rušili kvalitu hovoru po vyčerpání minut v balíčku,“ říká Petr Dvořák, viceprezident pro nefiremní zákazníky.

Proto politiku změní a každému zákazníkovi aktivuje službu Data nad rámec balíčku. Po vyčerpání FUP dojde k automatickému zakoupení balíčku za 49 Kč, který vám v závislosti na tarifu přidá dalších 50, nebo 250 MB. Nastavení ale naštěstí bude možné vrátit do současné podoby, tedy zpomalení. 

Cena Dodatečná data Tarif
49 Kč 50 MB internet v mobilu, student internet, připojení pro mobil super,
49 Kč 250 MB připojení na stálo, internet v mobilu naplno, připojení pro mobil premium, připojení pro mobil premium+, mobilní připojení 500 MB, mobilní připojení 1 GB, mobilní připojení 1,5 GB, mobilní připojení 4 GB, mobilní připojení 10 GB

„Chceme mít jistotu, že do té doby stihneme informovat všechny zákazníky, kterých se změna týká, “ říká Petr Dvořák a dodává: „Ještě před koncem roku představíme další novinky, které přinesou zákazníkům nové možnosti, jak efektivně využít rychlou mobilní síť Turbo Internet.“

Vodafone to dle mého názoru zbytečně komplikuje. Může přece zanechat automatické zpomalení, ale u všech tarifů zanechat možnost dokoupit si dodatečný balíček, jako to má v současnosti. Tohle řešení uspokojí všechny zákazníky. Možnost dodatečného dokoupení balíčku ale operátor zcela zruší, zůstane buď zpomalení, nebo oněch 50/250 MB za 49 Kč.

Nebo může sebrat odvahu a nabídnout za poplatek reset FUP do původní hodnoty. Podobně to má Tesco Mobile, kde po zaplacení 100 Kč získáte dalších 150, 400, nebo 1000 MB (závislosti na tarifu). Vodafone opět činí krok vedle. Schválně, jestli ta pravidla do září opět změní.

Zdroj: Vodafone

Byl pro vás článek přínosný?