Hlavní navigace

Bezdrátová GeForce GTX 460 WHDI

15. 2. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na Guru3D.com dali dohromady recenzi velmi zajímavé grafické karty. To, že jde o GeForce GTX 460, by zase tak velkolepé nebylo, co je pozoruhodné, je výstup, nebo spíš výstupy a příslušenství.

KFA2 (Galaxy) vybavila svou GeForce GTX 460 1 GB bezdrátovým připojením na zobrazovadlo. Karta má na své zádi kromě portů DVI a DisplayPort ještě port miniUSB pro flashování firmwaru a hlavně – pět antén pracujících v pásmu 5 GHz. Ty jsou schopny posílat výstup karty na vzdálenost přes 30 m.


Nemá váš monitor nebo vaše televize bezdrátové připojení? Samozřejmě že nejspíš ne, KFA2 pochopitelně ke kartě dodává i protipól – zařízení, které signál zachytí a které nese port HDMI. K němu je samozřejmě dodán kabel HDMI, takže jen stačí tento přijímač posadit do dodaného stojánku (ne nezbytně) a propojit jej kabelem s displejem zobrazení.

  

  

Přijímač má také konektor miniUSB , ten slouží ke dvěma účelům – k úpravě firmwaru zařízení, která poté umožní onu druhou funkci.  KFA2 prý u své karty brzy zprovozní i podporu myší nebo klávesnic, bude stačit nahrát do přijímače nový firmware. To je rozhodně praktické, stačí tak mít puštěný film z PC na televizi a v jiné místnosti, klidně v jiném patře, onen běžící počítač, který tak budete moci od TV pohodlně ovládat. V recenzi byl dosah přes 30 m potvrzen.

  

Mimojiné je karta standardní GeForce GTX 460 s 1 GB pamětí GDDR5 na 256b sběrnici a referenčními takty 675 / 1350 / 3600 MHz. Chlazení je nereferenční, dosahuje prý o něco lepších výsledků.

Pokud budete nadávat, že se taková vychytávka neobjevila na GeForce GTX 560, ale její slabší kolegyni, vězte, že KFA2 GTX 460 WHDI se prodává právě zhruba za cenu silnější karty.

Zdroj: Guru3D

Byl pro vás článek přínosný?