Hlavní navigace

Bezdrátová sluchátka Huawei FreeBuds Pro 2: první dojmy

2. 7. 2022

Sdílet

Zdroj: Radomír Kejduš
Do Istanbulu na novinky Huawei jsme se kvůli problémům s pasem nedostali, takže první dojmy z nových špičkových ANC sluchátek přinášíme až nyní. FreeBuds Pro 2 nejsou zase tak obyčejná True Wireless sluchátka a stojí za to.

Sluchátek s potlačením okolního hluku je na trhu hodně, Huawei se ale už první generací zařadil k těm lepším. Alespoň tedy u modelu Pro, za který si nechá zaplatit pět tisíc. Už první generace (stará nyní rok a půl) však znamenala vstup do první ligy sluchátek (kde vládne Sony).

Pouzdro se proti minulé generaci prakticky nezměnilo. Že jde o novinku, poznáte jen podle mírně jiných křivek. V příslušenství najdete dvě výměnné velikosti špuntů (všechny z jednoho materiálu) a krátký nabíjecí kablík s USB-C. Jako vždy ale bude stačit používat nabíječku od mobilu. Bezdrátové nabíjení standardu Qi tu není.

Huawei FreeBuds Pro 2 obr2 Huawei FreeBuds Pro 2 (zdroj: Cnews)

Sluchátka drží v pouzdru magnetky a pro vyjmutí je potřeba trochu větší síla. To mi na nich ze začátku vadilo. Huawei si již u minulé generace našel svůj originální tvar s krátkou stopkou – tohle platí opět pro tento top model, u levnějších variant je podobnost s Airpody zjevná.

Ovládání gesty i tlačítky

Na stopce už neuvidíte fyzické tlačítko, které v první generaci nebylo příliš povedené, ale mikrospínač v těle i tak je. Ovládání je řešené jeho stiskem (jednou, dvakrát, či třikrát) nebo přejetím prstu. Každý pohyb lze přiřadit jiné funkci, ale vždy pro obě sluchátka současně. To je trochu škoda, počet funkcí mohl být dvojnásobný.

zdroj: Cnews
zdroj: Cnews

S telefonem jdou spárovat okamžitě přes Bluetooth, na krabičce už ani není žádné párovací tlačítko. Postačí otevřený kryt. Pro více funkcí budete potřebovat aplikaci Huawei AI Life. Verze z Google Play nefungovala správně, ale novější z AppGallery už ano. Mimochodem, podle aplikace je ve sluchátkách systém Harmony OS 2.1.

V uších drží výborně, byť tohle bude mít každý trochu jinak. Silikonový špunt je poměrně tenký a dobře se přizpůsobí tvaru ucha. Aplikace AI Life pomocí testovacího zvuku ukáže, jestli vám sluchátka dobře sedí v uších. Schválně jsem si jedno sluchátko nasadil trochu nakřivo a aplikace to poznala.

Detekce špatně nasazených sluchátek
Detekce špatně nasazených sluchátek
(zdroj: Cnews)
(zdroj: Cnews)

Na stopce jsou umístěné mikrofony pro odrušení a také dva prvky připomínající miniaturní repráček. Sluchátka podporují kódování zvuku L2HC a LDAC HD. FreeBuds Pro 2 si stejně jako u první generace zakládají na silných a čistých basech. Nemusí se to hodit pro každý hudební žánr, recenzi vydáme až s podrobnějším poslechem.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.