Hlavní navigace

Samsung zvětšil baterii, ale ANC odložil. Nová bezdrátová sluchátka Galaxy Buds+ vydrží 22 hodin

11. 2. 2020

Sdílet

Bezdrátová sluchátka Galaxy Buds se dočkala nové verze. Buds+sice nepřinesli očekávanou funkci potlačení okolního hluku, několik novinek se na nich přeci jen najde. Minulá generace je opravdu skvělá, takže Samsung ani neměl co zlepšovat

Spolu s telefony Galaxy S20 ukázal Samsung i nová sluchátka. Majitelé těch původních mohou být v klidu, žádná revoluce se nekoná. I když: mají větší akumulátor a teoretická výdrž je nyní téměř dvojnásobná. Současně je lze připojit k více zařízením současně a také mají o mikrofon více. Místo šesti hodin tak nyní zvládnou jedenáct hodin. Krabička je zvládne dobít jednou, takže celková cestovní výdrž je nyní 22 hodin. Krabička se až na pár detailů prakticky nezměnila, ale nově je lesklá. To se Samsungu moc nepovedlo, zvlášť když loňská verze měla téměř dokonalý povrch. Také už nekoupíte žlutou (ta se příliš neujala a po čase byla tahle barevná varianta k dostání za nižší cenu, než bílá nebo černá). Třetí barevné provedení vedle bílé a černé je nyní světle modré. Tip: Samsung Galaxy S20, S20+ a S20 Ultra živě ze San Francisca Samsung uvádí, že uvnitř každého sluchátka jsou dva měniče (basový a výškový), takže zvuk by měl být o něco lepší. To ale zjistíme, až je budeme mít v redakci. Výraznou změnou má být třetí mikrofon, který ale nebude využit pro potlačení okolního hluku, ale pouze pro zlepšení přehrávání ambientního zvuku (propouštění okolí do sluchátek). Každé sluchátko má nyní jeden mikrofon vnitřní a dva vnější. Podle předběžných ohlasů však Buds+ stále nejsou příliš dobrá pro telefonování. Najdi deset rozdílů:

Samsung Galaxy Buds+
Samsung Galaxy Buds+
Samsung Galaxy Buds
Samsung Galaxy Buds

Sluchátka lze stále dobíjet i bezdrátově například přímo z telefonu, ale mají i moderní USB-C. Další novinkou je rychlé spuštění aplikace, například Spotify, pouze podržením senzorového tlačítka na sluchátku. Pokud se sluchátkami připojíte k více zařízením (telefon, televize…), mělo by mezi nimi jít jednoduše přepínat.

Za cenu 4499 Kč jdou do prodeje 14. února. Zdarma je pak dostanete k novému Galaxy S20, S20+ nebo S20 Ultra 5G v rámci předobjednávek.

Galaxy Buds+ jsou jen mírnou evolucí velmi kvalitních sluchátek. Hlavní změnou je dlouhá výdrž, jenže ani minulá generace na tom nebyla vůbec špatně. Naopak krabička si trochu pohoršila. Na toužebně očekávané ANC, což by byl býval logický krok, bohužel nedošlo.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Cnews.cz, dříve editor Computeru. Nadšenec do notebooků a příznivce kompaktních smartphonů. Najdete mě na Twitteru nebo LinkedInu.