Hlavní navigace

Bezdrátové nabíjení bude rychlejší. Nová specifikace Qi nabídne výkon až 15 W

25. 6. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Wireless Power Consortium (WPC) stojící za návrhem a licencováním nabíjecího standardu Qi oznámilo jeho novou revizi. Qi ve verzi 1.2 bude moci nabíjet s výkonem až 15 W, stejnou porci budou moci přijímat mobilní zařízení. WPC si od vyššího výkonu slibuje rychlejší nabíjení.

 

Jako příklad dává kabelové nabíječky, se kterými se umí nové telefony za půl hodiny dostat až na 60 % kapacity. Stejný výkon teď teoreticky nabídnou i bezdrátové podložky. Specifikace už mají k dispozici členové WPC, k veřejnosti se dokumenty dostanou později. Nějaký ten měsíc potrvá, než budou představeny první zařízení podporující Qi 1.2.

Konsorcium má aktuálně přes 200 členů, na trhu je přes 80 kompatibilních mobilních zařízení, 15 aut a celkově více než 700 registrovaných produktů rodiny Qi. Bezdrátové nabíjení podle WPC využívá více než 50 milionů lidí.

Vybraní členové WPC:  Belkin, ConvenientPower, Delphi, Freescale, Haier, HTC, IKEA, LG, Microsoft, Motorola, Nokia, Panasonic, PowerbyProxi, Royal Philips, Samsung, Sony, TDK, Texas Instruments, Verizon Wireless a ZTE

Zdroj: WPC

Byl pro vás článek přínosný?