Hlavní navigace

Bezplatná navigace Nokia Here pro Android už není beta a má užitečné nové funkce

18. 2. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Androiďáci by měli co nejdříve stahovat novou verzi navigace Nokia Here z Play Storu. Aplikace ve verzi 1.1 už není označena jako beta a dostala kopec nových funkcí. Nejdříve ty technické. Here funguje i s 64bitovými procesory a hlasová navigace má o čtvrtinu zvýšenou hlasitost, takže by měl být zvuk zřetelnější. Hlasy je možné ukládat na microSD kartu a nové mapy lze konečně stahovat na pozadí, aplikace nemusí být aktivní.

Here 1.1 už není beta Mapka obchodního centra Mapka letiště
Here 1.1 už není beta | Mapka obchodního centra | Mapka letiště 

Tam, kde už fungují dopravní informace, navigace ukazuje i příčinu problémů. Při navigaci Here nově vypočítají trasu pro auto, pěší i MHD (funguje jen v Praze). Zájmovým místům na mapě přibyly nové popisky a možnost se tam rovnou navigovat. Poslední velkou novinkou jsou interaktivní indoor mapky nákupních center a letišť. Funguje to i u nás, namátkou jsem zkusil brněnskou Vaňkovku a Mošnov. Mapka zobrazuje patra, informace o obchodech, jednotlivé obchody lze dokonce vyhledávat.

 

Aktualizace je v Play Storu od 13. února, ale možná budete muset podobně jako já čekat, než dorazí i do vašeho telefonu. Here pro Android už má přes tři miliony uživatelů a Nokia slibuje, že co nevidět konečně vydá i slibovanou verzi pro iOS.

Byl pro vás článek přínosný?