Hlavní navigace

Biostar se připravuje na Sandy Bridge: ukázal duo desek

30. 9. 2010

Sdílet

Zdroj: Redakce

Biostar si pro nás připravil dvojici základních desek ze série TSeries pro LGA 1155 s čipsety P67 a H67, do kterých vložíte připravované procesory z rodiny Sandy Bridge. Svými vlastnostmi jsou zacíleny spíše na mid-range segment, můžeme se těšit na jistě rozumnou prodejní cenu.

Větší sourozenec, TP67XE s čipsetem P67, má běžné ATX rozměry. Napájení procesoru zajišťuje devítifázový okruh, „šťáva“ pro desku je čerpána ze zdroje skrze dvojici osmipinů (jeden je pravděpodobně nepovinný; uplatnění najde při přetaktovávání). Z dalších parametrů zmiňme dvojici plnohodnotných PCIe × 16 slotů (rozdělení na 8 × 8 linek při zapojení obou) a po jednom PCIe × 1 s PCI. Moderní desce nesmí chybět USB 3.0 a SATA 6 Gb/s, obého máte k dispozici po dvou kusech. Zbývá zmínit osmikanálový zvukový kodek, gigabitový ethernet, FireWire, eSATA a množství USB 2.0 portů.

To menší TH67XE (mini-ATX, H67) se zase tolik neliší. Rozhraní FDI zajišťuje propojení IGP v procesoru s výstupy na desce, jež sestávají z tandemu DVI a D-Subu. Napájecí kaskáda je prostší sedmifázová, USB 3.0 a SATA 6 Gb/s zůstalo. K dispozici je vám dvojice PCIe × 16 slotů, jednoho PCIe × 1 a PCI. Další parametry jsou zcela shodné s modelem výše.

Dvojice nových desek by se měla na trhu objevit někdy koncem roku při příležitosti uvedení nové procesorové platformy Sandy Bridge. Cena naneštěstí nebyla oznámena.

Zdroj: en.ocworkbench.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku