Hlavní navigace

BitTorrent Sync pro Windows Phone nabídne také zálohování fotografií

20. 3. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když chcete s někým sdílet větší objem dat, narazíte na limity služeb k tomu určených. Dropbox výborně poslouží pro menší projekty, ale základní kapacitu brzy vyčerpáte a pak už musíte platit. S tím zatočil BitTorrent Sync. Synchronizaci souborů mezi různými zařízeními zvládá spolehlivě a nijak přitom neomezuje kapacitu přenesených dat. To je vykoupeno možností ukládat data v cloudu. Jak název napovídá, data mezi sebou klienti distribuují přímo. Mezi zařízeními.

Což ale pro někoho bude opět výhoda. Zvlášť pokud se bojíte, že by v datech v cloudu někdo čmuchal. V podstatě vám tak služba nabídne podobné funkce jako dávno ukončený Live Mesh od Microsoftu. Synchronizace používá oblíbený a prověřený protokol BitTorrent. Vydání BitTorrent Sync pro Windows Phone se přibližuje, což potvrzuje fakt, že příslušnou aplikaci již naleznete ve Windows Phone Store, odkud si ji ovšem nestáhnete. Museli byste patřit do omezené skupiny betatesterů.

 

I ze dlaždicového zařízení budete mít brzy přístup ke všem synchronizovaným složkám. Betatest byl zahájen nejdříve ve druhé polovině prosince. Kromě přístupu k souborům aplikace nabídne ukládání fotek z telefonu do počítače. V případě zájmu povolíte dokonce automatickou zálohu. Připojení k zálohovaným datům, jak má služba ve zvyku, dovolí kód QR. V tuto chvíli bychom především rádi věděli, kdy se klienta pro dlaždicové smartphony dočkáme.

BitTorrent Sync pro Windows PhoneBitTorrent Sync pro Windows Phone
BitTorrent Sync pro Windows Phone | Foto: Windows Phone Store

Zdroj: Windows Phone Central

Byl pro vás článek přínosný?