Hlavní navigace

Blackberry ještě žije a chystá nové telefony, mezi nimi levné 5" pádlo Z3

18. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Poslední zprávu o stavu společnosti BlackBerry jsme vám přinesli koncem minulého roku. Kromě hrozivě vyhlížejících hospodářských výsledků jsme tehdy tlumočili informaci, že firma navázala spolupráci s Foxconnem, který pro ni navrhne levnější přístroj pro rozvíjející se trhy. Nový model má krycí jméno Jakarta (údajně by měl být vyráběn v továrnách Foxconnu v Indonésii), oficiálně BlackBerry Z3. „Uniklý“ render tohoto přístroje zveřejnil server CrackBerry.

Telefon by měl mít 5" obrazovku s rozlišením 960 × 540 px (to odpovídá 220 ppi), blíže nespecifikovaný dvoujádrový procesor s taktem 1,2 GHz, 1,5 GB RAM a 8 GB vnitřní paměti. Akumulátor má kapacitu 2650 mAh, přístroj bude vybaven též 5Mpx fotoaparátem s diodovým bleskem a přední kamerou s rozlišením 1,1 Mpx. To nejlepší jsem si nechal na závěr. Cena by měla být v rozmezí 150 až 200 amerických dolarů, takže bude-li se Jakarta vozit i do České republiky, mohla by stát okolo 4000 Kč.

 

BlackBerry Z3 by měl být oficiálně oznámen na konferenci Mobile World Congress, která se koná příští týden. Společnost však nezanevřela ani na high-end: GeekBench odhalil zatím nevydaný model s procesorem Qualcomm Snapdragon 800. Přístroj s krycím názvem Ontario míří na vyšší cenové příčky než Z3 a BlackBerry jej bude nabízet především uživatelům z podnikové sféry ve vyspělých zemích.

Zdroj: VR-Zone, CrackBerry

Byl pro vás článek přínosný?