Hlavní navigace

Blackberry přemýšlí, že by jeho komunikátor umožnil posílání peněz

26. 2. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přenos peněz je docela oblíbené téma, což zvlášť platí v mobilním prostředí. Platby pomocí NFC se nechytly, podobné pokusy nicméně probíhají kontinuálně. Nemusím asi připomínat, že Facebook na konci loňského roku představil možnost, jak svým kamarádům snadno poslat menší částku peněz. Vyrovnávání účtů je mnohem jednodušší než v minulosti. Myšlenka Blackberry se té Zuckerbergově podobá.

Skomírající výrobce a poskytovatel mobilních zařízení a služeb by rád využil svého kecálka. Komunikační služba Blackberry Messenger by opět mohla sloužit pro snadné posílání peněz. Chce se zaměřit na potenciálně velice lukrativní rozvíjející se trhy, kde se služba prosadila. Týká se to především Indonésie a některých částí latinské Ameriky. O projednávání možností firmy portálu Re/code řekl John Sims, šéf podnikové části Blackberry.

 

Potvrdil, že přesun peněz je žádanou věcí. Loni už společnost v Indonésii převody peněz testovala. Blackberry Messenger má momentálně kolem 85 milionů uživatelů. Ačkoli velká část z nich pochází z rozvinutých zemí, provozovatel zaznamenává velké nárůsty v rozvojových trzích.

Zdroj: Re/code via CNET News

Byl pro vás článek přínosný?