Hlavní navigace

Blender, oblíbený open source nástroj na tvorbu grafiky, si stáhnete i z Microsoft Storu

20. 11. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Tvoříte-li grafiku, Blender pro vás nebude neznámý pojem. Tento otevřený nástroj na tvorbu modelů ve 3D, který byl využit rovněž v krátkých filmech, se podíval do Microsoft Storu. V něm jsme již dříve narazili na aplikace známých jmen, běžně se však stává, že se jedná o neoficiální porty. Těm nemůžeme snadno důvěřovat.

Naštěstí se Blenderu takové zpochybňování netýká. Ačkoli na oficiálním webu žádná zpráva k tématu nevyšla, Pablo Vazquez, jenž se podílí na vývoji uživatelského prostředí programu, již na Twitteru potvrdil, že se jedná o oficiální verzi od autorského týmu. Upozornil na to web On MSFT. Není tak potřeba se bát „bonusového“ obsahu v podobě malwaru.

Umístění do Storu přináší výhodu především v tom, že se vám aplikace bude sama aktualizovat. Nemusíte tak činit ručně, nemusíte se ani obávat, že by na pozadí běžel další aktualizační proces. Instalaci pak zvládnete klepnutím na jedno tlačítko. Navíc případná odinstalace v počítači nezanechá nepořádek.

Nástroj Blender je nyní dostupný i z Microsoft Storu Nástroj Blender je nyní dostupný i z Microsoft Storu

Vazquez uvádí, že vývojový tým nástroj do Storu přidal, aby rozšířil jeho dostupnost. Své síly jinak vývojářské uskupení soustředí na verzi 2.8. Blender byl do Storu umístěn 1. listopadu 2018 a lze jej odtud nainstalovat ve Windows 10 v1607 a novějších vydáních.

Byl pro vás článek přínosný?