Hlavní navigace

Blink 2.0 dovede vytvářet krátké animace. Sdílí je na síti So.cl

19. 6. 2013

Sdílet

Zdroj: Redakce

Natáčení šestivteřinových videí se stalo před nedávnem středem zájmu sociální sítě Twitter, která se rozmýšlela, kam se rozvinout. Krátké animace se nyní naučila vytvářet aplikace Blink pro Windows Phone. V krátkém sledu za sebou vyfotografuje scénu a vy ze všech snímků zvolíte ten nejpovedenější. Teprve jejím druhým účelem je tvorba animací. Z vybraných snímků dohromady poslepujete několik vteřin trvající video. To se naučil Blink 2. 0, který naleznete ve Windows Phone Store .

Tip : Microsoft oficiálně spustil vlastní soc. síť So. cl. Ta trpí krizí identity

Existuje několik ale. Aplikace sama videa zpětně přehrávat neumí. K vlastní škodě nespolupracuje se službou Vine , animace se nahrávají do sociální sítě So.cl , kterou nikdo nepoužívá, protože vlastně ani nemá důvod . Veřejnost ji může používat teprve zhruba půl roku. Odkaz lze sdílet na Twitteru nebo Facebooku, pro shlédnutí ale budete vždy přesměrováni na So.cl. Na druhou stranu, co byste chtěli od aplikace, jež pochází z laboratoří Microsoft Research?

 

Z těch čerstvě vzešla také aplikace pro Windows 8/RT. Blink Cliplets slouží k podobným účelům jako jeho mobilní sourozenec, avšak boduje lepšími funkcemi. V první řadě si více pohrajete se samotnou animací, přidáte zvláštní efekty atp. Když už vyprodukujete povedené krátké video, budou vás zajímat možnosti exportu. Tentokrát máte možnost jej uložit na disk ve formátu GIF, MP4 nebo WMV. Blink Cliplets hledejte ve Windows Store .

Zdroj: Windows Phone Store via WinSource

Byl pro vás článek přínosný?