Hlavní navigace

Češi z Bohemia Interactive představili novou hru Vigor (video)

12. 6. 2018

Sdílet

Zdroj: Redakce

Na herním veletrhu E3 došlo k odhalení i jedné české novinky. Bohemia Interactive, tvůrci Flashpointu nebo Army, představili nový titul Vigor. Střílečka z pohledu třetí osoby nás zavede do alternativního roku 1991. Svět se vzpamatovává z jaderné války, střední Evropa je zničená a posledním nedotčeným místem je Skandinávie. Konkrétně Norsko. Zde se shlukují přeživší, kteří bojují o zásoby.

Na příběhovém rámci nejspíš nebude tolik záležet, protože Vigor má být multiplayerovým survivalem pro 8 až 16 hráčů. Hráči budou ve hře sbírat materiál, vylepšovat úkryt a zbraně, a půjdou přitom po krku jiným, protože surovin a vybavení bude omezené množství.

Hra vyjde v předběžném přístupu ještě letos v létě, a to exkluzivně pro Xbox One. Z počátku bude hra placená, příští rok má přejít do free-2-play režimu. Je možné, že se titul v rámci programu Play Anywhere dostane i na PC.

TIP: Na návštěvě v Bohemia Interactive. Jak do her přidávají reálné obličeje?

Cloud24

Vigor mimochodem překvapivě běží na Unreal Enginu místo domácího Real Virtuality Enginu, který poháněl Flashpoointy, Armu i DayZ. Poslední zmíněná hra je Vigoru svým žánrem i uchopením hodně podobná a hráči už pět let čekají na její dokončení. Bylo by paradoxní, pokud Vigor ve finální verzi vyjde dřív. Bohemka mimochodem letos v předběžném přístupu vydala i další survival říznutý kreativní arkádou jménem Ylands. Jde o komplexnější variaci na Minecraft.

Byl pro vás článek přínosný?