Hlavní navigace

Britská kina zakázala Google Glass. Brýle čelí restrikcím na více místech

1. 7. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Sotva se chytré brýle od Googlu začaly ve Velké Británii prodávat, už čelí restrikcím. Google Glass, které si v současnosti na ostrovech pořídíte za 1 000 liber, nesmíte nosit do kin. Důvodem je strach z toho, že by taková hračka mohla být zneužita k nahrávání filmů. Zvenčí jen obtížně poznáte, zda nositel brýlí pořizuje záznam.

Google chce v Británii do konce roku údajně prodat milion brýlí. Podle spekulací jsou ale prodeje pomalé. Cena za nedokonalý prototyp je zkrátka vysoká.

Taková kamera na stojanu nebo vytažený mobil v sále vyčnívají spíše. I když pořizování záznamu pomocí brýlí uzřít lze, kina nemají síly a personál na to, aby důsledně monitorovaly sály. Nejméně jeden z prvních britských uživatelů Google Glass tak byl požádán, aby si brýle sundal, jen co světla před promítáním začnou hasnout.

Reálně nahrát celý film možné není, neboť akumulátoru po 45 minutách nepřetržitého nahrávání dojde šťáva. I místo je omezené. Nikomu ale nic nebrání slepit např. dva záznamy dohromady. Zákaz se zdá být spíš opatřením do budoucna proti příštím generaceím zařízení, která budou mít lepší parametry.

Brýle v USA zažily odpor např. v restauracích. V Británii se dále očekává, že budou Glass zakázány v nemocnicích. Ministerstvo dopravy pro změnu požádalo Google, aby se zabýval možností, jak legálně nosit brýle za volantem. K návrhům patří, aby při cestách Google omezil určité typy informací, které by řidiče rozptylovaly.

Zdroj: The Independent via Neowin

Byl pro vás článek přínosný?