Hlavní navigace

Brookstone má malý USB flash disk s Wi-Fi přípojným bodem

20. 1. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Proces technologické miniaturizace nabývá stále vyšších obrátek. Důkazem tohoto tvrzení je novinka společnosti Brookstone, která uvedla na trh zařízení povyšující přenosný USB disk na druhou a kromě 2GB úložného prostoru dojde jeho připojením do USB portu k aktivaci Wi-Fi přípojného bodu, jehož prostřednictvím jsou uložená data dostupná bezdrátově.

Brookstone USB disk a Wi-Fi Hotspot

Jak to celé funguje? Je to jednoduché. Připojíte flash disk do počítače a kromě toho, že se zpřístupní přenosný disk (jak jsme zvyklí), dojde k instalaci síťového zařízení, které je napájeno z USB portu a umožňuje vytvořit bezdrátový Hotspot. Je to bezesporu poměrně chytré řešení, které se navíc pochlubí skutečně kompaktními rozměry 19 × 19 × 6,4 mm.

Využití v praxi může být celkem různorodé. Data uložená na tomto zařízení se stávají jednoduše přístupná nejen v počítači nebo laptopu, ale také třeba tabletům nebo mobilním telefonům, které ve většině případů standardním USB portem nedisponují. Pokud uvažujete o koupi, za 250 USD (necelých 5 000 Kč) obdržíte v jednom balení hned dva kusy.

Zdroj: TechPowerUp

Byl pro vás článek přínosný?