Hlavní navigace

Bulldozer má zpoždění, vydání se odsouvá na říjen

7. 9. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

Přijít s novým produktem co nejdříve a postupně jej zlepšovat, nebo přijít později, ale pořádně? Tuto otázku řeší leckterý podnik a AMD není výjimkou. Podle serveru X-bit labs se společnost rozhodla odložit vydání svých procesorů řady FX architektury Bulldozer o měsíc na říjen/október, aby mohla vyladit svou nabídku modelů. Ta bude totiž oproti původním plánům rozšířena.

Dává to ostatně smysl: novináři nové procesory otestují při vydání a jejich hodnocení se potenciálním zákazníkům vryje do paměti na dlouhou dobu dopředu. Technologické problémy nejspíš za zpožděním nejsou, AMD se totiž zároveň pochlubilo, že první Opterony nové generace začalo dodávat svým OEM zákazníkům.

Oproti seznamu modelů, který před několika dny nedopatřením zveřejnil Gigabyte, přibyly čtyři nové varianty. První vlnu útoku posílí AMD FX-4170, čtyřjádro s taktem 4,2 GHz, pokud se nemýlím, bude to první procesor, jehož základní frekvence převyšuje magickou hranici čtyř gigahertz. Další tři modely budou dostupné až počátkem příštího roku a podle X-bit labs se na výsluní příliš dlouho neohřejí, neboť prý už v polovině roku hodlá AMD svou nabídku osvěžit novými procesory. O tom ale až v jiné novince.

Zdroj: X-bit labs

Byl pro vás článek přínosný?