Hlavní navigace

Bylo prodáno přes 20 mil. kopií Minecraftu. Microsoft spustil web pro učitele

2. 7. 2015

Sdílet

Zdroj: Redakce

Je to už nějaká doba, co Microsoft koupil Minecraft. Kostičkový svět tím netrpí a prodeje dále oslňují. Naopak, Microsoft má s herní platformou velké plány. Na E3 potěšil pěknou ukázkou toho, jak lze převést kostičky do reálného světa pomocí Hololens. K posledním novinkám patří jednak to, že prodeje verze hry pro osobní počítače už překročily 20 milionů, jednak oznámení výukové platformy pro děti.

Že by šlo Minecraft využít také při výuce jako učební pomůcku, příliš nepřekvapí. Potenciál sandboxový titul z podstaty nabízí. Otázka zní, jak jej učitelé využijí. Jak napovídá Microsoft, mohou žáci např. poznávat zákonitosti geometrických objektů. Program teprve startuje a na adrese education.minecraft.net můžete zanechat svůj e-mail, takže se později dozvíte, co je nového.

 

Teprve čas ukáže, jestli lze kostky reálně využít k výuce. V první řadě se musí zapojit učitelé a nebát se nové technologie. To bude samo o sobě dlouhá cesta. Ti aktivnější už Minecraft jako pomůcku využívají. Podle Microsoftu tvoří ve hře historické scény, ale Minecraft slouží rovněž jako prostředek k výuce jazyků, matematiky, počítačové vědy, psaní aj. Na nově založené stránce budou vyučující sdílet své nápady a řešení, jak kreativně kostičkový svět využít.

" frameborder="0" allowfullscreen>

Zdroj: Minecraft.net via Neowin
Microsoft in Education Blog via Windows Central

Byl pro vás článek přínosný?