Hlavní navigace

Candy Crush Saga pro Windows Phone dorazila. Jen trochu s křížkem po funuse

12. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Stáhněte si Candy Crush Sagu pro Windows PhoneVlastně pořádně nevím, jak komentovat prostý fakt, že jedna z nejpopulárnějších her poslední doby konečně dorazila na Windows Phone. Candy Crush Saga ovládla smartphony s Androidem a iOS na podzim 2012, čemuž ovšem předcházelo vydání na Facebook na jaře téhož roku, kde návyková hra vzápětí sesadila z trůnu FarmVille 2 a stala se nejhranějším titulem.

Sociální síť tak lze považovat za domovskou platformu titulu, jenž okopíroval koncept Bejeweled. Jenom v první polovině tohoto roku uživatelé skrze mikrotransakce ve hře utratili skoro 800 milionů dolarů. Candy Crush Saga dále zaznamenala přes 500 milionů stažení.

 

To jsou opravdu dobré výkony, můžete být nicméně oprávněně na pochybách, jestli ničení sladkostí na dlaždice nedorazilo přece jen pozdě. Není to poprvé, co hra vychází pro Windows Phone v době, kdy na ostatní platformy nastupuje její pokračování. Je to i tento případ, jen Candy Crush Soda Saga byla uvolněna již v květnu tohoto roku.

Globálně ji hráči mastí od podzimu. Brad Sams na Twitteru poukázal na graf naznačující vývoj zájmu o Candy Crush Sagu. První díl oblažil dlaždice trochu s křížkem po funuse, byť se stále najde dost hráčů, kteří příchod ocení. Buď jak buď, zájemci mohou zamířit do Windows Phone Store.

Zdroj: Windows Phone Store via ‏@Nawzil8

Byl pro vás článek přínosný?