Hlavní navigace

Catalyst 11.8: rychlejší MLAA a taktování procesoru z CCC

18. 8. 2011

Sdílet

Zdroj: Redakce

AMD vydalo novou verzi balíku ovladačů Catalyst, 11.8. Opět se můžeme těšit na nárůsty výkonu ve vybraných hrách. Nejprve ale zmíním vylepšení, kterého doznala záložka Overdrive v Catalyst Control Centeru – uživatelé, kteří kromě grafické karty Radeon vlastní také procesor AMD ze série Black Edition, mohou nyní z tohoto místa přetaktovávat obojí (a Catalyst Control Center se jmenuje „AMD Vision Engine Control Center“ – nejspíš ale jenom pro majitele AMD procesoru).


Majitelé Radeonů z řad HD 5000 a 6000 slibuje AMD až o 10 % vyšší výkon v Crysis 2, o 8 % ve F.3.A.R. se zapnutým vyhlazováním hran, a až 20% zrychlení v Call of Duty: Black Ops (to se zřejmě týká především CrossFire).

Výkon až o 30 % vyšší prý můžete očekávat se zapnutým morfologickým anti-aliasingem (MLAA). Připomeňme, že se jedná o post-processing filtr, který se zapíná v ovladačích a lze jej použít v jakékoliv hře, i tam, kde líní vývojáři nenaprogramovali podporu klasického multisamplingu. A jak potvrdil sám Dave Baumann v diskuzi na serveru The Tech Report, zrychlení prý není vůbec na úkor kvality.

Catalyst 11.8 můžete jako vždy stahovat ze stránek AMD. Kompletní release notes naleznete zde.

Byl pro vás článek přínosný?