Hlavní navigace

Catalyst 9.11 – video především

17. 11. 2009

Sdílet

Zdroj: Redakce

Šílenství okolo Flash Playeru 10.1 nekončí. ATI nakonec vydala nové ovladače Catalyst 9.11 ještě dnes. Oficiální podpory se dočkaly Radeony řady HD 5700 (Juniper) a nověji podpora akcerelace Flash Playeru 10.1 beta (přesněji H.264 videa ve flash přehrávači). K videu se vztahuje i druhá funkce, mělo by dojít k vylepšení downscale (přepočtu rozlišení na nižší) v ATI Video Converteru. Jako příklad znovu uveden už trošku úsměvný převod videa 1080i na 320p.

Zvýšení výkonu ve hrách v release notes uvedeno není. Opravy se spíš týkají zlepšení stability a do seznamu chyb přibyla problémy s Flash Playerem (nebo YouTube HD) ve všech operačních systémech :)

Stahovat můžete tradičně z game.amd.com nebo mirroru TechPowerUp.

Minule jsem kritizoval ATI za nepodporu Windows 7 pro karty Radeon X1000 a starší. Podpora skutečně neexistuje, uvádí to i sama společnost. Poslední drivery dostupné na jejich webu (Catalyst 9.8) však s Windows 7 fungovat budou, ATI však negarantuje funkčnost (ve většině případů se vše obejde bez problémů). Omlouvám se ale za matení, když jsem uvedl, že přijdete o funkce rozhraní WDDM 1.1 ve Windows 7, ty jsou dostupné jen pro karty kompatibilní s DX10.

V diskuzi uvítáme jakékoli postřehy k funkčnosti GPU akcelerace Flash Playeru 10.1 na YouTube HD. Nic se ovšem nemění na tom, že akcelerace je možná pouze na kartách Radeon HD 4000 a novějších.

Aktualizováno: na webu AMD se objevily nové ovladače Catalyst 9.11 i pro legacy karty DX9 (X1000 a starší).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku