Hlavní navigace

CeBIT 2011: LG Optimus 3D nás nepřesvědčil

Sdílet

Zdroj: Redakce

Minulý týden jsme si chvíli hráli s prvním slavným 3D mobilem. LG Optimus 3D (P920) je celý dvojitý: má dvě procesorová jádra, dvě zadní kamery a výstupní stereoskopický obraz zaměstná naše očima dvěma různými obrazy. Kromě toho se LG chlubí ještě dvoukanálovým přístupem do paměti, která je rovněž zdvojena.

Telefon se do 3D režimu musí přepínat ručně, slouží k tomu boční tlačítko na místě, kde byste čekali spoušť foťáku. Je to logické, Android pro 3D není připraven, aplikací je také málo a navíc ne každý 3D snese. S tím jsem sám měl problém.

" width="425" frameborder="0" height="349">

Možná to bylo ušmudlaným displejem, špatným osvětlení, či únavou očí, ale 3D efekt mě příliš nepřesvědčil. Technologie sice zvýrazní hloubku obrazu, ale i jemný pohyb rozhodí tzv. „sweet spot“ – levý a pravý obraz se rozdělí – a vy vidíte rozmazaný obraz s duchy.

Na videu to samozřejmě není patrné, ale aspoň uvidíte, při jaké posunu dojde k probliknutí obrazu. LG umí zobrazovat ve 3D fotografie i videa (včetně těch z YouTube), ale poradí si i s hrami. Díky dvěma 5Mpx snímačům zachytí stereoskopickou fotografii, případně video v 720p (2D obraz i 1080p).

Osobně mě po krátké zkušenosti Optimus 3D nezaujal tak, abych si kvůli displeji (s paralaxní bariérou) chtěl tento model pořídit. Ale jedná se o pěkný gadget, díky kterému se na chvíli pobaví vaše okolí. Jinak je telefon takřka stejný jako dříve oznámený LG Optimus 2X.

Milý překvapením byl použitý SoC OMAP4 4430. Zatímco konkurence, ale i Optimus 2X, spíš sahá po Tegře 2 od Nvidie, LG vsadil na výrobek Texas Instruments.

Zástupci firmy na veletrhu nám stále nechtěli prozradit datum vydání ani cenu. Neoficiálně se mluví o konci dubna.

Byl pro vás článek přínosný?