Hlavní navigace

CeBIT 2012: Sharkoon představí sadu periferií pro hráče

4. 3. 2012

Sdílet

Zdroj: Redakce

Firma Sharkoon si u příležitosti hannoverského IT veletrhu připravila novou řadu myší, herních podložek a klávesnic.

Sharkoon DarkGlider mouse

Hlavním tahákem pro nadcházející rok je myš Sharkoon DarkGlider. Pod matně černým pogumovaným povrchem skrývá poslední verzi laserového senzoru Avago ADNS-9500. S jeho asistencí vám nabídne maximální rozlišení 6000 dpi při obnovovací frekvenci 11 750 snímků za sekundu (fps). Pohyb myši s akcelerací až do 30G je přenášen bez jakékoli ztráty nebo zpoždění. Odezva tlačítek pak činí dnes již standardizovanou jednu milisekundu, což je ekvivalent 1 000 Hz. Právě zvolené rozlišení je zobrazováno na LCD panelu, takže o něm máte stále dokonalý přehled.

Z dalších vlastností, jež potěší náruživé hráče, je třeba jmenovat deset plně programovatelných tlačítek, 4cestné stránkovací kolečko a systém doladění hmotnosti pomocí závaží. Na palubě „temného jezdce“ se nachází 256 kB paměti pro uložení libovolných herních profilů. Samozřejmostí je využití špičkových materiálů, například odolných keramických kluzných ploch, opleteného kabelu, či zlaceného konektoru.

Sharkoon Drakonia mouse

Dalším přírůstkem do rodiny periferií je myš s názvem Sharkoon Drakonia, která hned na první pohled zaujme leskle zeleným dračím designem. Stejně jako její sestřenka nabízí systém závaží pro přizpůsobení hmotnosti, integrovanou paměť pro uložení profilů, zlacený konektor a opletený kabel. Uvnitř šasi ukrývá laserový senzor Avago ADNS-9500 s maximálním rozlišením 5000 dpi, obnovovací frekvencí 11 750 snímků za sekundu a akcelerací 30G. Pro prsty má připraveno jedenáct programovatelných tlačítek a dodává se s konfiguračním softwarem.

Sharkoon Drakonia mouse

Pro uživatele s menšíma rukama si v Sharkoon připravili Squad Mouse. Ergonomicky tvarovanou laserovou myšku s kompaktními rozměry 116,5 x 79 x 40 mm, šesti tlačítky a pro většinu hráčů dostatečným rozlišením 1600 dpi. Design posledně jmenovaného hlodavce je poměrně nenásilný, což zpřístupňuje jeho použití i v kancelářském prostředí.

Sharkoon DarkGlider matSharkoon Drakonia mat
Aby si v Sharkoon vydělali nějaký ten zlaťák navíc, tak vám nabídnou i „dokonale vyladěné“ podložky pro dva vyšší modely. Podložky s názvy Sharkoon DarkGlider a Sharkoon Drakonia nabízí komfortní rozměry 355 × 255 mm, precizně vyladěný nano-coated povrch, protiskluzovou pryžovou základnu a dvojité švy eliminující roztřepení krajů.

Sharkoon Skiller klávesnice

Představena byla rovněž trojice klávesnic. Černá Sharkoon Skiller obsahuje 107 standardních a 20 multimediálních kláves. Bonusem jsou modré vyměnitelné klávesy, kterými můžete nahradit WASD oblast a kurzorové šipky. Veškeré standardní klávesy mohou být individuálně naprogramovány s pomocí dodávaného softwaru. Pro využití v různých hrách, operačních systémech a prohlížecích budete mít k dispozici devět profilů se třemi podřízenými úrovněmi.

Sharkoon Tactix

Kompaktní klávesnice Sharkoon Tactix nabízí rovněž 107 programovatelných tlačítek a vyměnitelnou kurzorovou a WASD oblast. Neobsahuje žádné multimediální klávesy a díky tomu byly její rozměry stlačeny na 431 × 136 × 24 mm.

Sharkoon Nightwriter

Sharkoon Nightwriter je první LED podsvícenou klávesnicí od společnosti Sharkoon. Její výbava skýtá 105 standardních a 13 multimediálních kláves, které mohou být podsvětleny pomocí stisknutí snadno dostupného přepínače. Nízkoprofilový design a tvarovaná podložka pod zápěstí potěší při delším používání nejednoho nočního hráče.

A nakonec dostupnost a cena:

Myši / Podložky: duben 2012
Sharkoon DarkGlider:- 39,99 EUR
Sharkoon Drakonia:- 25,99 EUR
Sharkoon Squad:- 12,49 EUR
Sharkoon Drakonia / DarkGlider Gaming Mouse Mat:- 9,99 EUR
Klávesnice: květen 2012
Sharkoon Skiller:- 14,99 EUR
Sharkoon Tactix:- 10,99 EUR
Sharkoon Nightwriter:- 21,99 EUR

Zdroj: vortez

Byl pro vás článek přínosný?