Hlavní navigace

Čert vem VLC. MoliPlayer Pro je nejlepší video přehrávač pro Windows Phone

8. 12. 2014

Sdílet

Zdroj: Redakce

Když jsme před týdnem psali o první betaverzi dlouho očekávaného přehrávače VLC pro Windows Phone, v diskuzi jste nás upozornili na mnohem lepší alternativu MoliPlayer. Trochu se stydím za to, že jsem přehrávač neobjevil dříve. Je totiž skvělý a podle ohlasů na internetu zřejmě vůbec nejlepší pro platformu WP8. Dokonce umí i česky.

Jedinou nevýhodou je, že jde o placený software. Plná verze vás bude stát 60 Kč. Pokud to však myslíte s videem vážně, odpusťte si dvě piva a MoliPlayer Pro si pořiďte. Podpoříte šikovné tvůrce, nikde vás nebudou obtěžovat reklamy a přehrávač přechroustá snad všechno, co mu předhodíte. (Je totiž založený na univerzální knihovně ffmpeg.)

 

U VLC jsem testoval spoustu různých formátů. Přehrál všechny, ale sekaně a bez zvuku. MoliPlayer na dva roky starém Samsungu Ativ S s čipsetem Snapdragon S4 Plus poslalo do kolen jen testovací video v rozlišení 2160p a formátu H.264 a pak vystřižený kousek z Blu-ray v rozlišení 1080p a formátu MPEG-2 (dnes už exotika).

Jinak všechno ostatní otevřel, ať šlo o video formáty MPEG-4 ASP (DivX, XviD), H.264, WM3, VC-1, problém mu nedělaly ani různé kontejnery jako AVI, MP4, MKV, TS nebo MPEG. Vše jelo plynule včetně náročných testovacích klipů v kvalitě 1080p60 s datovým tokem 35 Mb/s nebo referenčním videem Samsung Oceanic Life. Jako zvukové stopy bez problémů bere i DD nebo DTS.

MoliPlayer si najde videa v telefonu i na kartě. Obsahuje také užitečnou funkci WiFi transfer. Na telefonu se vytvoří webový server, vygenerovanou adresu napíšete do prohlížeče na počítači a do něj pak přetáhnete soubor s videem. Ten se bezdrátově nakopíruje do telefonu.

Přehrávači nedělají problém titulky uložené zvlášť jako SRT nebo přímo vložené do kontejneru MKV. Jak je zvykem u lepších přehrávačů pro Android nebo iOS, i zde najdeme rychlé ovládání gesty. Tažením do boku můžete video rychle převíjet. Tažením nahoru a dolů na levé straně reguluje jas displeje, na druhé pak hlasitost. Zatím nevím, co bych vytkl. I design krásně zapadá do systému.

Byl pro vás článek přínosný?